|

FLOAREA SOARELUI Special Reserve/ Noul sezon de degustari!

A inceput noul sezon de degustari pentru mine si am decis sa o fac cu gama Special Reserve din faimoasa serie FLOAREA SOARELUI de la Halewood. Acum, in gama, sunt 5 vinuri de calitate, pe care vi le voi prezenta pe rand in perioada urmatoare, insistand si pe asocierile culinare pe care le propun, dupa care, ca un preambul pentru Sarbatorile Pascale, voi lansa, impreuna cu Halewood Wines and Spirits, traditionalul nostru concurs de sezon.
Din gama, nu are cum sa lipseasca FETEASCA NEAGRA, un vin cu care Halewood scrie istorie inca de la inceputul anilor ’90 si care, in versiunea 2014, este amplu si armonios, cu o catifelare aparte.
Avem si un CABERNET SAUVIGNON foarte interesant, care a trecut printr-o faza speciala de invechire la baric, 60% in butoaie de stejar frantuzesc si 40% in butoaie de stejar american. Abia astept sa-l gustam impreuna!
Noua versiune de ROSE, din 2015, este obtinuta din Cabernet Sauvignon si Merlot, rezultand un provocator vin demisec. Aceste zile calduroase il fac deja extrem de dezirabil!
FETEASCA REGALA este din acelasi an si degaja o superba aroma florala, ceea ce ma duce cu gandul la o serie de pairing-uri incitante cu fructe de mare dar nu numai.
Proaspat si fructuos, noul SAUVIGNON BLANC promite si el sa fie unul dintre vinurile speciale ale acestei veri.
…Nu va spun mai multe acum! Incepand de maine, vom zabovicu folos asupra fiecarui vin in parte, detaliind caracteristicile de soi si modul in care interactioneaza cu gastronomia, oferindu-va, de fiecare data, retete noi. Apoi, de lunea viitoare, urmeaza CONCURSUL! Sus, paharele!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply