|

EVA – retete cu peste/ Ep. 10: Noi TONalitati culinare -chiftelute picante a la Gordon Ramsay

Stiti deja asta despre mine si preferintele mele culinare: imi place mult pestele de buna calitate conservat impecabil. V-am prezentat recent gama mea favorita de conserve din peste - EVA de la Podravka.
In seria EVA, cu peste savuros din Adriatica si Mediterana, sunt 5 tipuri de pesti in 14 variante de conservare. Dupa ce am avut revelatia tonului maruntit si am incercat un sandvis sanatos cu ton dar si un (!) burrito de ton, am gustat sprotul si iarasi sprot, apoi m-am delectat cu macroul, sardinele si, chiar m-am incumetat la o pizza cu sardine, apoi am gustat heringul.
Azi, propun sa ne reintoarcem la minunatul ton si la multiplele provocari gastronomice pe care acesta ni le ofera. Tonul este, fără indoială, unul dintre cei mai populari, dar și hrănitori peşti, deoarece conţine vitamine preţioase și grăsimi nesaturate, care ajută la menţinerea unui nivel scăzut al coresterolului. Tonul asigură vitamina B12, care ajută organismul şi sistemul nervos să funcţioneze corect și vitamina PP (B3) care este bună pentru piele. Tonul Eva conţine bucaţi de ton atent selectate din Marea Mediterană. Este recomandat atât pentru păriţi cât şi pentru copii. De asemenea este recomandat pentru sportivi, proaspete mămici și persoanelor de vârsta a treia.
Eva Ton întreg în suc propriu este un aliat de nădejde în curele de slăbire deoarece este o sursă de nutrienți și proteine cu un aport mic de calorii. Eva Ton întreg în suc propriu reprezintă un ingredient de bază în numeroase rețete pentru cei aflați la dietă, dar și pentru cei mai pretențioși consumatori de pește.
Eva Ton întreg în ulei de masline este o alegere excelentă datorită calității superioare a tonului atent selecționat din Marea Mediterană și a Spaniei. Ideal în toate rețetele, de la aperitive și salate la fel principal.
Eva Ton întreg în ulei vegetal contine ton premium, atent selecționat din Marea Mediterană și a Spaniei. Este cea mai bună alegere daca doriți o mâncare sanătoasă și gustoasă.
Eva Ton mărunțit în ulei vegetal este ideal pentru preparatele proaspete și ușoare, amestecuri tartinabile, salate clasice sau feluri principale creative, îmbogațite cu îngrediente care aduc mai aproape gustul mediteranean.
Deja, am incercat savoarea tonului maruntit si am gustat un sandvis sanatos cu ton dar si un (!) burrito de ton, asadar e cazul sa reinterpretam o alta reteta. Voi apela la un alt bucatar faimos, Gordon Ramsay (care mi-a acordat un interviu in anii trecuti), si voi face chiftelute picante de peste. Pentru asta, folosesc o conserva Eva ton intreg in ulei de masline si pasez pestele impreuna cu 0 ceapa verde taiata fin, putin ghimbir ras, un ardei rosu iute tocat fara seminte, o frunza de lime maruntita bine, o lingurita de susan si o lingura de pesmet. Storc bine in mana, ca sa elimin eventualul rest de lichid, apoi formez bile din compozitie, pe care le aplatizez si le prajesc pe ambele parti in ulei vegetal. Servesc chiftelutele cu un sos picant facut din zahar brun, doua lingurite de sos de peste, otet de orez, zeama de la o jumatate de lime si putin coriandru tocat. Si daca nu v-o placea… Nu uitati nici de paharul de vin alb demisec, aromat si racoros – merge perfect cu chiftelutele de ton!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply