|

EVA – retete cu peste/ Ep. 11: Salata caraibeana cu MACROU

Recunosc, cu o mana pe inima si una pe furculita: imi place mult pestele de buna calitate conservat impecabil. V-am prezentat recent gama mea favorita de conserve din peste - EVA de la Podravka.
In seria EVA, cu peste savuros din Adriatica si Mediterana, sunt 5 tipuri de pesti in 14 variante de conservare. Dupa ce am avut revelatia tonului maruntit si am incercat un sandvis sanatos cu ton dar si un (!) burrito de ton sau chiftelute picante, am gustat sprotul si iarasi sprot, apoi m-am delectat cu macroul, sardinele si, chiar m-am incumetat la o pizza cu sardine, apoi am gustat heringul.
Azi, ne reintoarcem la macrou.Macroul este unul dintre cei mai nutritivi peşti, ce furnizează vitamina A, fier, calciu, dar și acizi graşi esențiali omega-3. Macroul este indicat în curele de slăbire pentru că reglează metabolismul, scăzând nivelul zahărului din sânge pe timpul nopții și ajutând la eliminarea țesutului adipos. Este indicat în păstrarea sănatăţii mintale și fortificarea sistemul imunitar, îmbunătaţind toate funcţiile organismului, datorită vitaminelor și nutrienţilor conţinuţi.
Eva file de macrou în ulei vegetal esta alegerea perfectă pentru cei care îşi doresc să consume un pește versatil, gustos şi aromat. Conservele Eva păstrează prospeţimea şi gustul delicios de macrou în ulei vegetal de cea mai înaltă calitate.
Eva file de macrou în sos tomat are o aromă tipic mediteraneeană, cu un gust delicios ce își pot găsi locul cu ușurință într-o alimentație echilibrată.
Cu acest din urma peste impecabil conservat, ma avant azi sa fac o salata caraibeana usor adaptata. Frumusetea acestei salate este ca iti permite sa adaugi multe ingrediente savuroase, pornind de la o baza de orez si fasole rosie. (Desigur, este o salata consistenta, care poate tine locul unei mese si pe care nu o recomand celor care practica diete severe!)
Asadar, vreau sa pun orez fiert, aromat cu un condiment Dizzy Pig numit “Jamaican Firewalk” (care contine, intre altele, zahar brun si chili afumat), o mana de boabe de fasole rosie si neagra (putem folosi cu incredere si conservele de calitate), 1/4 ananas taiat cubulete, un porumb fiert rupt bucatele, 2-3 cepe verzi taiate fin, patrunjel verde si, bineinteles, macroul din conserva faramitat in bucati medii. Frunzele de salata sunt optionale, iar ca dressing pot opta pentru mai multe combinatii: maioneza light cu sosul tomat din conserva si cateva picaturi de zeama de lamaie proaspat stoarsa, de pilda, plus cateva picaturi de rom pentru si mai multa culoare locala. Mai putem garnisi salata cu bucatele de tortilla! In final, avem nebunie pura!
NOTA BENE: Pregatita de o frumusete mulatra din Caraibe (precum cea din imagine!), salata aceasta ar putea fi si mai gustoasa!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply