|

EVA – Retete cu peste / Ep. 3: PRAZ umplut cu MACROU

Recunosc, imi place pestele si, deloc in ultimul rand, pestele de buna calitate conservat impecabil. V-am prezentat recent gama mea favorita de conserve din peste - EVA de la Podravka.
In seria EVA, cu peste savuros din Adriatica si Mediterana, sunt 5 tipuri de pesti in 14 variante de conservare. Dupa ce am avut revelatia tonului maruntit si am incercat sprotul, azi continui seria de experimente culinare cu macroul, un peste fabulos, care te provoaca la multe combinatii gustoase.

Macroul
este unul dintre cei mai nutritivi peşti, ce furnizează vitamina A, fier, calciu, dar și acizi graşi esențiali omega-3. Macroul este indicat în curele de slăbire pentru că reglează metabolismul, scăzând nivelul zahărului din sânge pe timpul nopții și ajutând la eliminarea țesutului adipos. Este indicat în păstrarea sănatăţii mintale și fortificarea sistemul imunitar, îmbunătaţind toate funcţiile organismului, datorită vitaminelor și nutrienţilor conţinuţi.
Eva file de macrou în ulei vegetal este alegerea perfectă pentru cei care îşi doresc să consume un pește versatil, gustos şi aromat. Conservele Eva păstrează prospeţimea şi gustul delicios de macrou în ulei vegetal de cea mai înaltă calitate.
Eva file de macrou în sos tomat are o aromă tipic mediteraneeană, cu un gust delicios ce își pot găsi locul cu ușurință într-o alimentație echilibrată.

Cu Eva file de macrou în ulei vegetal se pot pregati o sumedenie de retete delicioase. De pilda, se poate face o consistenta salata de macrou cu ceapa si marar (ambele putand fi inlocuite cu fenicul, radacina globulara si inflorescenta), dupa cum se pot aranja imediat – cat ai zice peste! – “canapelute” in chip de gustare introductiva pentru musafiri, folosind pentru tartine feliute de bagheta prajita si unsa cu sos de usturoi (alioli) light (fara galbenus de ou, doar cu lapte si ulei de masline). Sau ne putem gandi la niste pateuri-surpriza umplute cu pasta de macrou frecat cu unt si condimente ori, cu ajutorul unui blender bun, la un dip-in de macrou cu pesto.

Azi, insa, va propun o reteta simpla dar de efect: Praz umplut cu macrou din conserva. Folosesc continutul unei conserve de Eva file de macrou in ulei vegetal, maruntit cu furculita si amestecat cu bucatele de avocado pasat cu bulion de calitate. Cu aceasta combinatie umplu trei bucati de praz gros, golite pe dinauntru, dupa care le ung cu putin ulei picant sau unt topit si le dau 15-20, la temperatura medie, in cuptorul preincalzit. Servesc preparatul ornat cu frunze verzi de patrunjel sau stropit cu smantana. (Am incercat aceasta reteta intr-o editie a vechiului meu show tv “Bucatarescu” si a fost un real succes!)
Ca vin complementar, as incerca un rose demisec din seria Special Reserve Floarea Soarelui de la Halewood.
Pofta buna!

Astept opiniile voastre aici sau la office@bucatarescu.ro si promit sa le premiez pe cele mai interesante dintre ele!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply