|

EVA – retete cu peste/ Ep. 4 SARDINE, SARDINE, SARDINE!

Am recunoscut – cu gura plina! – ca imi place pestele si, deloc in ultimul rand, pestele de buna calitate conservat impecabil. V-am prezentat recent gama mea favorita de conserve din peste - EVA de la Podravka.
In seria EVA, cu peste savuros din Adriatica si Mediterana, sunt 5 tipuri de pesti in 14 variante de conservare. Dupa ce am avut revelatia tonului maruntit si am incercat sprotul, apoi m-am delectat cu macroul, astazi trec la minunatele sardine, acesti pestisori deliciosi pecare-i gasim si in Adriatica sau Mediterana.

Sardinele sunt pești mici cu beneficii uriașe. Având de obicei 15 cm în lungime și oase moi, pline de calciu, sardinele pot fi consumate întregi. Sunt bogate in proteine, o cutie continând aproape jumătate din doza zilnică necesară.
Eva Sardine în ulei vegetal aduce o doză zilnică de sănătate. Proporțiile de acizi grași mononesaturați și polinesaturați (bogați în omega 3) sunt mult mai importante în sardinele cu ulei.
Eva Sardine în ulei vegetal cu lămâie sunt preparate delicioase datorită combinaţiei de sardine, ulei vegetal si lămâie. Oferă o placere răcoritoare și gustoasă, gata de consumat, direct din conservă, fără alte ingrediente adăugate.
Eva Sardine în sos tomat sunt preparate din sardine atent selecţionate din Marea Adriatică pentru a satisface orice gust. Sosul dă savoare peștelui, aducând savoarea și gustul la nivel de artă.

Daca sardinele proaspete sunt bune prajite (ca hamsiile!), la cuptor sau gratinate, cele delicioase din conserva se potrivesc in salate, pe tartine sau canapelute ori in tot felul de aperitive usor de preparat si care te scot din incurcatura la nevoie. Sunt asa de bune, incat nu trebuie decat sa deschizi conserva Eva si le poti servi imediat, de pilda pe o felie de paine prajita abia manjita cu unt, neuitand sa decorezi cu capere sau frunze de patrunjel verde.

Pentru azi, va recomand reteta mea de pasta de sardine cu portocale, usor de preparat de catre oricine. Profitand de faptul ca avem de-a face cu pesti deliciosi si onctuosi, iau o cutie de Eva sardine in ulei vegetal si pasez usor continutul cu o furculita, dupa care pun in blender adaugand treptat cateva cubulete de unt si, pentru culoare, cativa stropi de pasta de tomate sau ketchup. Fireste, din acest moment, aveti deplina libertate de actiune, putand mixa condimentele si mirodeniile favorite, pasta de avocado (guacamole) sau, chiar, fulgi de parmezan si seminte de pin, ca la pesto. (Da, si usturoi presat, nu va sfiiti!) La servire, veti impresiona daca veti orna tartinele de bagheta integrala sau, daca vreti, galetele de hrisca / orez / faina de malai cu… feliute subtiri de portocala! Dar, la nevoie, nu va veti face de ras nici cu feliute de gogonele murate, pudrand si cu putina boia dulce afumata…
Un vin alb demisec va completa fericit peisajul gustos!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply