|

EVA – Retete cu peste / Ep. 5: Un HERING numit dorinta!

Ca oricarui gurmand adevarat, imi place pestele si, deloc in ultimul rand, pestele de buna calitate conservat impecabil. V-am prezentat recent gama mea favorita de conserve din peste - EVA de la Podravka.
In seria EVA, cu peste savuros din Adriatica si Mediterana, sunt 5 tipuri de pesti in 14 variante de conservare. Dupa ce am avut revelatia tonului maruntit si am incercat sprotul, apoi m-am delectat cu macroulsardinele, pentru ca azi sa trec la hering.

Heringul
este unul dintre peștii cei mai importanți pentru consum în sezonul rece, pentru a compensa pierderea energiei, dar poate constitui o surpriza placuta a meniului si in anotimpul cald, intrucat consumul de hering în mod regulat ajută si la scăderea colesterolului și întărește pereţii vaselor de sânge.
Eva file de hering în ulei vegetal conţine file de hering de cea mai bună calitate din Marea Adriatică. Fileul de hering în ulei vegetal este una dintre cele mai bogate surse de vitamina D și proteine care sunt absorbite în organism în proporție foarte mare, aproape de 90%.
Eva file de hering în sos tomat conține file de hering direct din Marea Adriatică. Bogat in vitamina D și alte proteine care nu se găsesc în celelalte specii de peşte. Este perfect pentru o masa bogată și sănătoasă.

Din hering, se pot face multe retete deosebite, de la clasicul peste prajit cu rosii si usturoi la herinngul marinat cu cuisoare sau de la heringul facut la cuptor pe pat de ceapa si morcovi la salata de peste afumat cu ceapa rosie, marar si maioneza usoara de casa.

Astazi, profitand de excelentul Eva file de hering în sos tomat, voi reinterpreta una dintre retetele favorite ale lui Jamie Oliver: linguine cu hering. Pastele se fierb al dente in apa cu sare si se pastreaza la cald. Separat, intr-o tigaie nonaderenta, se caleste putin usturoi in ulei de masline, apoi se adauga 3-4 chili, 7-8 rondele dintr-o tulpina de telina, o lingurita de capere mari si se da un praf de sare. Dupa 2 minute, se opreste focul si se infuzeaza mixul cu sosul de rosii din conserva. Se transfera pastele in tigaie si se amesteca usor cu spatula de lemn. In farfurie, se adauga bucatele de hering Eva si se orneaza cu frunze verzi de patrunjel. Bon appetito!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply