|

EVA – Retete cu peste/ Ep. 8: Retete savuroase cu BURRITO de TON

Sunt innebunit dupa pestele de buna calitate conservat impecabil. V-am prezentat recent gama mea favorita de conserve din peste - EVA de la Podravka.
In seria EVA, cu peste savuros din Adriatica si Mediterana, sunt 5 tipuri de pesti in 14 variante de conservare. Dupa ce am avut revelatia tonului maruntit si am incercat un sandvis sanatos cu ton, am gustat sprotul si iarasi sprot, apoi m-am delectat cu macroul, sardinele si heringul.

Sa ne reintoarcem, insa, la deliciosul ton:

Tonul este, fără indoială, unul dintre cei mai populari, dar și hrănitori peşti, deoarece conţine vitamine preţioase și grăsimi nesaturate, care ajută la menţinerea unui nivel scăzut al coresterolului. Tonul asigură vitamina B12, care ajută organismul şi sistemul nervos să funcţioneze corect și vitamina PP (B3) care este bună pentru piele. Tonul Eva conţine bucaţi de ton atent selectate din Marea Mediterană. Este recomandat atât pentru păriţi cât şi pentru copii. De asemenea este recomandat pentru sportivi, proaspete mămici și persoanelor de vârsta a treia.
Eva Ton întreg în suc propriu este un aliat de nădejde în curele de slăbire deoarece este o sursă de nutrienți și proteine cu un aport mic de calorii. Eva Ton întreg în suc propriu reprezintă un ingredient de bază în numeroase rețete pentru cei aflați la dietă, dar și pentru cei mai pretențioși consumatori de pește.
Eva Ton întreg în ulei de masline este o alegere excelentă datorită calității superioare a tonului atent selecționat din Marea Mediterană și a uleiului de masline din Spania. Ideal în toate rețetele, de la aperitive și salate la fel principal.
Eva Ton întreg în ulei vegetal contine ton premium, atent selecționat din Marea Mediterană și a Spaniei. Este cea mai bună alegere daca doriți o mâncare sanătoasă și gustoasă.
Eva Ton mărunțit în ulei vegetal este ideal pentru preparatele proaspete și ușoare, amestecuri tartinabile, salate clasice sau feluri principale creative, îmbogațite cu îngrediente care aduc mai aproape gustul mediteranean.

Cate nu se pot face cu ton? De la deliciosul si clasicul sandvis cu ton, pe care-l putem innobila cu andive si sosuri fine, de pilda unul de piper verde, la salate savante care pun in evidenta fulgii de ton, lista de sugestii gastronomice este, practic, nesfarsita. Azi, ma gandesc sa folosesc Eva Ton întreg în ulei vegetal pentru a incerca un savuros burrito cu ton stropit cu miere si wasabi.

Reteta nu e, in sine, foarte complicata, dar ai nevoie de ingrediente de calitate. Am avut sansa intalnirii cu tonul Eva, dupa cum am reusit sa gasesc la raionul de delicatese al unui hypermarket foile de burrito “de la mama lor. De asemenea, wasabi original si miere romaneasca adevarata, pe care mi-o procur de la tara, de la un apicultor serios. Restul este doar un mic exercitiu de indemanare culinara, prin care sa reusesc armonizarea tuturor componentelor: ton + cubulete de avocado + patratele de ardei rosu + wasabi + miere + coriandru = LOVE! Dupa gust, mai puteti adauga in mixul umpluturii boabe de porumb sau stiuleti baby corn, cubulete de castravete murat in otet, o dara de balsamico autentic (poate, chiar, o reductie), cuburi de feta, baby carrots, o aluzie de boia dulce afumata spaniola sau – de ce nu? – ousoare de prepelita fierte. Merg si boabele de fasole neagra sau rosie, orezul brun, cubuletele de cartofi mov fierti sau cine stie ce alte nazdravanii, Important e sa va placa voua cu asupra de masura!

Daca nu suportati wasabi, incercati un mustar dulce frantuzesc. La fel, mierea poate fi inlocuita cu cativa stropi de sirop de artar. Totul ramane la latitudinea acelui gourmet ascuns in fiecare din voi, dupa cum veti lasa acest burrito fabulos simplu sau complicat-baroc. Alaturi, puteti incerca o margarita!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply