|

EVA – Retete cu peste/ Ep. 9: PIZZA cu sardine si cepe caramelizate

O preferinta evidenta, pe care nu mi-o ascund: imi place mult pestele de buna calitate conservat impecabil. V-am prezentat recent gama mea favorita de conserve din peste - EVA de la Podravka.
In seria EVA, cu peste savuros din Adriatica si Mediterana, sunt 5 tipuri de pesti in 14 variante de conservare. Dupa ce am avut revelatia ca tonului maruntit si am incercat un sandvis sanatos cu ton dar si un (!) burrito de ton, am gustat sprotul si iarasi sprot, apoi m-am delectat cu macroul, sardinele si heringul.

Propun ca azi sa ne intoarcem la delicioasele sardine. Sardinele sunt pești mici cu beneficii uriașe. Având de obicei 15 cm în lungime și oase moi, pline de calciu, sardinele pot fi consumate întregi. Sunt bogate in proteine, o cutie continând aproape jumătate din doza zilnică necesară.
Eva Sardine în ulei vegetal aduce o doză zilnică de sănătate. Proporțiile de acizi grași mononesaturați și polinesaturați (bogați în omega 3) sunt mult mai importante în sardinele cu ulei.
Eva Sardine în ulei vegetal cu lămâie sunt preparate delicioase datorită combinaţiei de sardine, ulei vegetal si lămâie. Oferă o placere răcoritoare și gustoasă, gata de consumat, direct din conservă, fără alte ingrediente adăugate.
Eva Sardine în sos tomat sunt preparate din sardine atent selecţionate din Marea Adriatică pentru a satisface orice gust. Sosul dă savoare peștelui, aducând savoarea și gustul la nivel de artă.

Dupa pasta mea de sardine cu portocale, hai sa vedem cum ar fi o pizza de casa cu sardine si toppinguri felurite. Putem lua blat de pizza din comert, dupa cum putem face un aluat simplu din ingredientele standard: faina, apa calda, sare de mare, drojdie de bere si un pic de ulei de masline. Avantajul in acest caz e ca ne putem alege grosimea blatului folosit, eu, de pilda, il prefer cat mai subtire. Dupa ce framantam blatul si-l tinem 30 minute la rece, il coacem in cuptorul preincalzit si e timpul sa ne gandim la toppinguri. Pe langa sosul de rosii de cea mai buna calitate (ideal fiind cel facut in casa!) si pestisorii din conserva Eva Sardine în sos tomat (care reprezinta tema culinara aleasa de mine), mai putem face o multime de combinatii. Este, insa, o pizza la care eu, unul, nu as pune mozzarella! Ma gandesc, aproape obligatoriu, la coriandru (sau la rozmarin!), dar si la masline mari, verzi, din varietatea cu gust de migdale. In locul maslinelor, pot pune uriase “frutti di capere”! Cineva mi-a vandut un pont si m-as baga si la niste cepe mici de arpagic caramelizate, mi se pare ca asta ar reprezenta un mic rasfat…

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply