|

EVA – retete din peste / Ep. 7: SPROT in sos tomat cu …VITA in stil Nigella Lawson

imi place pestele si, deloc in ultimul rand, pestele de buna calitate conservat impecabil. V-am prezentat recent gama mea favorita de conserve din peste - EVA de la Podravka.
In seria EVA, cu peste savuros din Adriatica si Mediterana, sunt 5 tipuri de pesti in 14 variante de conservare. Dupa ce am avut revelatia tonului maruntit si am incercat un sandvis sanatos cu ton, am gustat sprotul, apoi m-am delectat cu macroule, sardinele si heringul.

Azi, ma reintorc la sprot, fiindca sprotul poate reprezenta surpriza oricarui meniu!
Eva şprot în ulei vegetal contine șprot atent selecționat din Marea Adriatică respectând cele mai stricte standarde de siguranță pentru a te bucura de o masă sănatoasă și simplu de preparat.
Eva şprot în sos tomat conţine deliciosul şprot bogat in vitamine si minerale. Peştele este atent selecţionat din Marea Adriatică.
Eva şprot afumat în ulei vegetal. Gustul afumat te duce cu gândul la tradițiile din Europa de Est. Conține şprot atent ales din Marea Adriatică, cufundat în uleiul vegetal de cea mai înaltă calitate.

Voi folosi Eva şprot în sos tomat pentru o reteta inspirata de unul dintre bucatarii mei favoriti, fermecatoarea Nigella Lawson. Sa facem ceva mai neobisnuit, o caserola de vita cu …peste! Da, ati citit bine, “vita cu peste”! Sprotul are darul de a intensifica aromele din aceasta – sa-i zicem – tocanita. Incingem uleiul intr-un vas de ceramica sau sticla termorezistenta si bagam la cuptor casoleta, mai intai cu legumele tocate grosier: ceapa, usturoi, morcov, telina. Dupa 30 minute, adaugam cuburile de carne de vita si las la cuptor, la foc mic, vreo doua ore, adaugand, din cand in cand, sos tomat si vin rosu, presarand si mirodeniile favorite. (Stiti doar, aromele mirodeniilor sunt puse in valoare doar daca sunt gatite!) Mai apoi, adaug si pestele din doua conserve de sprot in sos tomat, lasand inca o ora la cuptor. Intr-un final, dupa mult slow cooking, iese o minunatie! Va poftesc la masa si va recomand si un pahar de vin rosu sec, bogat, nu foarte tanar!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply