|

LIVADA de sanatate …de la Jardina.eu / 3 PROPUNERI practice

Fructele reprezinta o adevarata comoara pentru sanatate, furnizand toti nutrientii de care avem nevoie ca sa fim energici si rezistenti. Medicii si nutritionistii recomanda consumul zilnic de fructe, iar beneficiile acestora sunt demonstrate de numeroase studii stiintifice.

Din pacate, insa, o mare parte dintre fructele comercializate in piete sau supermarketuri sunt crescute cu substante chimice, pentru marirea volumului de productie. Daca ai o gradina sau un mic teren, planteaza cativa pomi fructiferi care sa asigure necesarul pentru tine si familia ta. Astfel, vei avea garantia ca fructele sunt 100% ecologice, fara pesticide, ingrasaminte chimice de sinteza, hormoni de crestere sau conservanti artificiali.

Jardina.eu
iti pune la dispozitie o gama variata de pomi fructiferi din soiuri renumite si apreciate de catre cunoscatori, fiind singurul furnizor din Romania de pomi fructiferi de anul 3 cu coroana formata, roditori inca din primul an de la plantare!

Livada ta ar trebui sa contina cel putin trei specii de pomi fructiferi cu perioade de rod si rezistenta la ger diferite daca iti doresti sa ai parte de fructe o perioada cat mai mare din an. Marul, ciresul, gutuiul sau prunul reprezinta alegeri excelente in acest sens. Tine cont si de conditiile climatice ale zonei si alege soiurile autofertile, cu maturare esalonata, bune polenizatoare, care asigura cantitati mari de fructe.

Ciresul Bigarreau Burlat are fructele incredibil de gustoase si aromate, din care vei putea face gemuri, compoturi sau placinte senzationale, cu care sa iti cuceresti toti prietenii. Pomul are coroana larga, globuloasa, intra pe rod in anul 5 de la plantare si produce abundent, fructificand predominant pe buchete de mai. Infloritul este timpuriu, iar fructul este mare, de 6-7 g, de culoare rosu inchis, forma sferica, cu pulpa pietroasa si gust dulce acidulat. Perioada de coacere are loc in ultima decada a lunii mai si prima decada a lunii iulie.

Marul Golden Delicios
iti va lasa gura apa doar privindu-l! Foarte atragator si parfumat, cu fructe mari, extrem de zemoase si aromate, va face senzatie in gradina ta! Pomul este de talie mijlocie si face parte din familia Rosaceae, categoria soiurilor de toamna. Fructele au o forma conica, de marime medie, cu o greutate de aproximativ 160g-180g. Culoarea fructelor coapte este galbuie cu puncte mici de rugina, iar pulpa este alb-galbuie, cu un gust placut, foarte dulce. Perioada de inflorire este in luna aprilie, iar cea de coacere a fructelor are loc in lunile septembrie si octombrie.

O alta recomandare de pomi fructiferi de anul 3 sunt gutuii, foarte productivi si aromati. Bereczki este un soi de renume, laudat de catre marii cunoscatori. Aroma placuta si suculenta pulpei fructelor, dar si culoarea galben-limonie, acoperita cu un puf brun cenusiu iti vor incanta simturile pe intreg sezonul. Fructele sunt foarte gustoase si apreciate de catre consumatori atat in starea lor naturala cat si sub forma de dulceturi, gemuri si placinte.

Intra cu incredere pe http://www.jardina.eu/ si ofera-le celor dragi fructe sanatoase si pline de vitamine, pentru o sanatate de invidiat!

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply