|

EVA – retete cu peste/ Ep. 14: Final cu SPROT AFUMAT – sandvis cu GUACAMOLE

Inca o data va spun cu o mana pe inima si cu cealalta pe furculita: imi place mult pestele de buna calitate conservat impecabil. V-am prezentat recent gama mea favorita de conserve din peste - EVA de la Podravka.
In seria EVA, cu peste savuros din Adriatica si Mediterana, sunt 5 tipuri de pesti in 14 variante de conservare. Dupa ce am avut revelatia tonului maruntit si am incercat un sandvis sanatos cu ton dar si un (!) burrito de ton sau chiftelute picante, am gustat sprotul si iarasi sprot, apoi m-am delectat cu macroul, inclusiv o salata caraibeana cu macrou, sardinele si, chiar m-am incumetat la o pizza cu sardine, ca sa nu mai vorbim de un magnific cioppino cu sardine, apoi am gustat heringul si o salata de cartofi noi cu hering.
Inchid serialul nostru de retete cu peste provenit din conservele EVA, cu o noua reteta cu sprot.
Şprotul poate reprezenta surpriza oricarui meniu!
Eva şprot în ulei vegetal contine șprot savuros din Marea Adriatică respectând cele mai stricte standarde de siguranță pentru a te bucura de o masă sănatoasă și simplu de preparat.
Eva şprot în sos tomat conţine deliciosul şprot bogat in vitamine si minerale. Peştele este atent selecţionat din Marea Adriatică.
Eva şprot afumat în ulei vegetal. Gustul afumat te duce cu gândul la tradițiile din Europa de Est. Conține şprot atent ales din Marea Adriatică, cufundat în uleiul vegetal de cea mai înaltă calitate.

Cu acesti pestisori deliciosi, foarte asemanatori cu hamsiile noastre, se pot face o multime de lucruri! Daca te grabesti sau te-ai trezit cu musafiri neanuntati, reprezinta un aperitiv inspirat, pe care nu trebuie decat sa-l rastorni din conserva si sa-l aranjezi pe un platou, ornand cu felurite legume natur sau trase la tigaie, rosii cherry, capere mari, ceapa verde, praz umplut cu branza de burduf, ardei kapia murati sau ce gasesti prin frigider sau camara. Se poate face si o salata rapida cu masline, feliute de lamaie si, poate, un pic de maioneza light, dupa cum, cu sprot, se pot orna ouale umplute. Daca ai ceva timp, poti fierbe si cativa cartofi noi, adaugandu-i in salata impreuna cu marar verde tocat si ceapa rosie facuta solzisori.

Aleg, azi, o conserva Eva şprot afumat în ulei vegetal pentru o reteta de sandvis cu guacamole si sprot, inspirat de chef-ul american Alton Brown. Imi trebuie o paine taraneasca, neagra, eventual cu seminte. Incalzesc feliile un pic la cuptor, stropite cu putina apa, dar nu le bag in toaster. Ung, apoi, feliile cu jumatate din uleiul din conserva Eva de sprot afumat. Restul de ulei il folosesc pentru a face guacamole dintr-un avocado copt, curatat si pasat cu furculita, adaugand si zeama de lamaie, putina sare de mare, piper verde proaspat rasnit si patrunjel verde tocat foarte fin. Tin acest guacamole 30 minute la rece, apoi il intind pe feliile de paine, deasupra aranjand pestisorii deliciosi din conserva Eva. Optional, mai putem risipi cateva seminte de pin sau fasiute de rosii uscate la soare. Wow, ce gustos! Si, fiindca e vara, rasfatati-va si cu vinul vostru rose favorit, pus la gheata!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply