|

Festivalul CARNATILOR de la Origini/ BONUS: Bunatati livrate direct din ferma

Sunt om si am slabiciunile mele gastronomice. Dar, cand acestea se bazeaza pe produse naturale, livrate direct din Ferma lui Tane de la Plaiul Talii, cine ar putea sa ma acuze de calcarea vreunui cod nutritional?
De pilda, ouale: OUA de la gaini hranite natural, fara furaje concentrate, “imbogatite” cu hormoni si antibiotice. Este doar un exemplu, insa toate produsele de la ORIGINI provin de la animale care se bucura, si ele, de hrana naturala. O stiu bine si eu, am vizitat fermele de la Talea si Calinesti, animalele de acolo sunt vietuitoare fericite, care pasc iarba verde si grasa de pe dealurile din apropiere de Breaza. Asa ca, si azi, mi-am luat o serie de produse favorite, ideale mai ales atunci cand ai copil la scoala, atat de solicitat de inceperea ciclului gimnazial.
Azi am primit o comanda respectabila, compusa din 2 sticle de LAPTE de vaca, iaurt de vaca, iaurt de baut, lapte batut, chefir de vaca si lapte prins; apoi, un borcanel de SMANTANA fermentata si un carton de OUA de gaina; dar si doua bucati de URDA de vaca cu marar, o CASCAVEA de Talea, o bucata de BRANZA de BURDUF in cetina de brad si o bucata de CASCAVAL proaspat de vaca; evident, nu au lipsit produsele crud-uscate si afumaturile (MUSCHI FILE, PIEPT copt de PORC, SUNCA Talea si CARNE USCATA de mistret); dar, cum va spuneam de la bun inceput, sunt om si am slabiciunile mele… cum sa rezist cand, saptamana asta s-au facut trei transe diferite de CARNATI? Suntem trei acasa, asa ca am luat 3 carnati de PORC si VITA, 3 carnati de PORC si CAPRA, plus 3 carnati de MISTRET! Innebunitor de gustosi, picanti, savurosi!

…Pentru a putea obtine si voi atatea delicii, trebuie sa apelati, ca si mine, la un mecanism saptamanal de comanda foarte simplu. Vi-l detaliez: lunea aceasta, cu patru zile in urma, am primit din nou lista de produse naturale de la Origini (https://www.facebook.com/originiprodusenaturale/?fref=ts ). In fiecare prima zi a săptămânii ei, trimit lista cu produse pe care le pot pregăti pentru săptămâna respectiva şi livra de la fermele lor din judeţul Prahova. Miercuri, dupa-amiaza, pe la 15.00-16.00, mi-am plasat comanda, astfel incat azi, vineri dimineata, am primit acasă, direct din fermă, o alta serie de produse naturale, produse artizanal.
Fiindca am inregistrat o comanda mai mare de 70 de lei (respectiv 152 lei), nici de data asta nu am platit transportul. (Aveam, insa, si optiunea de a merge la magazinul ORIGINI din Piaţa Rosetti.)

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply