|

Nou RASFAT cu produse ORIGINI direct din ferma: OUA de la Ferma lui Tane

…Cum stiti, continui sa rulez produsele naturale de la Plaiul Talii - marca ORIGINI – si sa testez, ca de fiecare data, lucruri noi. De data aceasta, mi-am facut o mica aprovizionare pentru mesele in familie din….weekemd.

…Sa nu uitam, insa, ritualul care ma conduce spre aceste momente de veritabila feerie gastronomica: in fiecare luni dimineata, primesc si eu lista de produse naturale de la Origini (https://www.facebook.com/originiprodusenaturale/?fref=ts ). In fiecare prima zi a săptămânii, ei au grija sa-mi trimita lista cu produse pe care le pot pregăti pentru săptămâna respectiva şi livra de la fermele lor din judeţul Prahova. Miercuri, dupa-amiaza, inainte de 16.00, imi plasez cu constiinciozitate comanda, astfel incat vinerea dimineata, cu regularitate de metronom, primesc acasă, direct din fermă, o alta serie de produse.

Ca de fiecare data, si acum am comandat pentru fetita mea LAPTE PROASPĂT de la vaci hrănite, la Ferma lui Tane de la Plaiul Talii, langa Breaza, numai cu furaje naturale, fân cosit de pe păşunile proprii şi lucernă. V-am mai spus si nu obosesc sa repet, e vorba de acel lapte minunat, nedegresat, care face un caimac spectaculos, pe care fetita adora sa-l “culeaga” in fiecare dimineata.
Apoi, cum in urmatoarea perioada mi-am propus sa nu renunt la cura de LACTATE, mi-am comandat iarasi un sortiment bogat, din lapte de vaca dar si din acel minunat lapte de capra care-mi aduce aminte de copilarie. Am luat, in ambele variante, iaurt, iaurt de baut, sana, lapte prins, lapte batut si chefir – ce rasfat, numai lactate realizate artizanal in varianta de la Origini. Pentru nevasta-mea, am luat si varianta de iaurt de baut degresat.

Pentru micul dejun de sambata si duminica, voi face, mai intai, un platou din BRANZETURILE favorite: urda in doua variante – de vaca (…cu marar!) si de capra, o telemea maturata de vaca, cascavalul de vaca proaspat si maturat. Se adauga senzationala branza de burduf si incredibilul cascaval de Talea. Pentru ceaunul cu mamaliguta de la pranz, mi-am luat si branza de vaci, proaspata, indoita cu smantana fermentata.

Din gama de PRODUSE CRUD USCATE - tinute în mix propriu de mirodenii naturale şi conservate cu fum rece şi sare de mare, am ales , muschiul de porc, carnea uscata de porc si feliutele de ceafa de porc, pe care nu mi le pot imagina decat topindu-se instantaneu in gura.
.
La capitolul PRODUSE COAPTE ŞI AFUMATE – din carne de porc ţinute în baiţ de mirodenii naturale şi conservate cu fum cald de lemne şi sare de mare, pe langa produsul meu preferat, muschiul file de porc, am pus si o bucata frumoasa de ciolan afumat PLAIUL TALII. Am luat si o bucata consistenta de slanina afumata, dar si – surpriza! – o punga de varza murata in apa de izvor (!).

Am luat si doua cartoane de OUA, de gaina si de prepelita, de la Ferma lui Tane de la Plaiul Talii!

Sa revenim, insa, la vedetele saptamanilor trecute: CARNATI in doua variante, cu carne de porc si cu amestec de porc cu vita, dar, cu totii, realizati la Ferma lui Tane cu sare de mare si mirodenii naturale, dar si rulati in membrane naturale (citeste: “mate curate” alese cu grija de la animalele sacrificate in ferma). Evident ca mi-am luat din nou, cu prisosinta!

Fiindca am inregistrat si de data asta o comanda mai mare de 70 de lei (respectiv 157 lei), nu am platit nici acum transportul cosului cu produse acasa. (Aveam, insa, si optiunea de a merge la magazinul ORIGINI din Piaţa Rosetti.

O parte dintre produse au fost imortalizate, cu telefonul mobil, ca intotdeauna, de fetita mea. V-am facut pofta? Puteti să comandaţi şi voi dacă vă lăsaţi adresa de e-mail comenzi@origini.com.ro sau la telefon 0728.881.745. Atentie, luni apare lista actualizata de produse, corespunzatoare livrarilor de vinerea viitoare!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply