|

FamousRoses.eu: GRADINI VERZI pe tot parcursul anului, realitate sau amagire?

Toamna cad frunzele, dar nu in totalitate! Pentru a avea o gradina vesnic verde trebuie sa stii ce plante sa alegi pentru ca in spatiul din jurul tau sa se perinde in voie anotimpurile, dar sa fie mereu viata si culoare. Iarna va fi infloritoare de acum incolo!

Trandafirii, flori in splendoare pana iarna tarziu
In primul rand, e bine sa stii ca trandafirii pot inflori pana timpuriu, cand da inghetul. FamousRoses.eu dispune de o multime de astfel de trandafiri care vor incununa gradina ta pana cand zapada isi va intra in drepturi sau chiar mai tarziu.Un trandafir pe care il poti planta in gradina ta, toamna fiind cel mai potrivit moment pentru acest lucru, este Red Leonardo Da Vinci, un arbust merituos gradinilor boeme, cu multe petale de culoarea coacazelor rosii, foarte rezistent inghetului, dar si daunatorilor. Pierre de Ronsard (Eden Rose) este un alt trandafir care infloreste in valuri incepand cu luna mai pana la inghet, cu flori delicate de culoare rozalie, asemanatoare bujorului, dornic sa fie admirat si savurat de cei care se vor perinda prin fata florilor sale.

Tufisurile vesnic verzi
Mai putin romantice la prima vedere, dar deosebit de revigorante, tufisurile verzi pe tot parcursul anului dau profunzime oricarei gradini, indifrent de vremea de afara sau de anotimp. Cu frunzele mereu la purtator, tufisurile confera gradinii tale perspectiva si marime, putand avea, totodata, si rol de delimitator de spatiu. In plus, pe langa verdeata, multe dintre acestea au flori frumoase, pot sa-si schimbe forma si in acest fel coltul tau de natura nu va fi niciodata plictisitor. Intretinute corespunzator si primind atentia cuvenita, tufisurile vesnic verzi pot deveni adevarate bijuterii in gradina ta.

Daphne odora cu miros de lamaita este un arbust care tine piept frigului. El va imbogati aleile si portiunile de langa garduri, potrivindu-se de minune gradinilor cu pietris. Este o planta care poate ajunge pana la 4 m inaltime, care-si desface petalele iarna si primavara devreme, mare iubitoare de soare, dar ingaduitoare si cu umbra.

Culorile ce rasar din albul iernii in gradina cu flori
Cine inca mai crede ca o gradina va vegeta toata iarna, se inseala sau nu a aflat despre iasomia de iarna care incanta cu parfumul, dar si cu galbenul florilor sale, asemeni unor sori. Nucul Vrajitoarelor sau Hamamelis virginiana poate concura iasomiei in inaltime, cu flori la fel de suave si de luminoase pe timp de iarna-primavara. Exista chiar si un trandafir al Craciunului, cunoscut si cu numele de spanz, pe care il stii cu siguranta din pastelurile poetilor. Este o planta care prefera umbra si infloreste in culori albe, verzi, roz, violet sau crem.

Ghiocelul, bucuria iernii
Fara ghiocei pe straturile ce imprejmuiesc aleile, pe sub copaci sau pomi, prin locurile ascunse si umbroase ale spatiului destinat florilor, o gradina nu e implinita. Cu un parfum dulce, asemanator ceaiului de tei, cu o prezenta plapanda, dar rezistenta la frig, ghioceii scot capetele de sub patura zapezii inca din luna ianuarie.

Asasar, exista suficiente motive de bucurie in gradina cu flori si pe timp de iarna. Nu-ti ramane decat sa schimbi monotonia cu parfum si culoare. Gradina ta poate fi mai infloritoare decat te-ai astepta in anotimpul rece, daca vei adauga plante care vor incanta prin veselia si culoarea lor, schimband radical peisajul tern din perioada mai friguroasa.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply