|

VIENNA SECRETS: Misterele au fost dezlegate la Bucuresti!

Campanie la nivel european: „Vienna Secrets“
Biroul de Turism al Vienei/WienTourismus a demarat la Londra o campanie B2B într-un nou format la nivel european.
„Vienna Secrets“ este o serie de piese interactive de teatru, care va avea loc în opt metropole europene. Invitații – parteneri din branșa turistică, mass media și dintre reprezentanții companiilor aeriene – pleacă
pe urmele misterioasei cărții „Vienna Secrets”, despre care se credea că a fost pierdută și descoperă
pe drum noutățile culturale ale anului 2017 din capitala Austriei.
Invitații nu sunt doar simpli spectactori, ci participă activ la manifestarea teatrală. Împărțiți în grupe mici, ei încearcă să deslușească misterul din jurul unei hoațe fictive de opere de artă. În șase puncte de pe traseu, care pot fi recunoscute prin caracteristicile lor vieneze, participanții primesc indicii importante despre „Vienna Secrets”. Actorii, care joacă roluri de curator, istoric sau mecena, oferă la fiecare oprire de pe
traseu indicii valoroase și îi ghidează pe invitați pe drumul corect. Misterul este dezlegat la final, la o cină și la un pahar de vin vienez.
Bucureștiul a fost una dintre cele 8 capitale care au găzduit acest exercițiu de teatru imersiv. Stațiile
din cadrul “Vienna Secrets București” au fost urmatoarele:
- Stația de început: Muzeul Național de Artă al României, în cadrul Galeriei Europene, aproape de Galeria Germano-Austriacă
- Micuța, dar cocheta ceainărie vieneză de pe Academiei, Demmers Teehaus
- Muzeul Municipiului București/PalatulSuțu, proiectat de duo-ul arhitecților vienezi Conrad Schwink și Johann Veit
- Teatrul Național București, al cărui sediu initial de pe Calea Victoriei a fost proiectat de către vienezul Heft. Numeroși actori care au jucat pe scena TNB-ului au studiat la Viena.
- Wiener Wurst, localul cu specific austriac de pe Str. Franceză, în Centrul Vechi, care ne reamintește de tradiția vienezilor de a mânca Wurst după o vizită la operă.
- ARCUB, Centrul Cultural al Municipiului București, care încurajează manifestările de artă contemporană în spațiile alternativ-istorice
- Rezidența artistică a lui IRLO, care a realizat un exercițiu de pictură indoor în una dintre cele mai vechi case din București, de pe Bulevardul Regina Elisabeta.
Directorul Wien Tourismus declară: „Noul format B2B ne oferă posibilitatea de a face ca orașul nostru să
poată fi experimentat și în alteo locuri și de a oferi o invitaților nostri o seară plină de suspans și de neuitat. Scopul nostru este să facem din Viena o destinație turistică relevantă printre operatorii de turism, jurnaliști și reprezentanții companiilor aeriene.”
Wien Tourismus este în turneu cu „Vienna Secrets” până la finalul lunii noiembrie în Londra, Varșovia, București, Paris, Zürich, Frankfurt, Roma și Barcelona.
Biroul de Turism al Vienei mulțumește partenerilor săi care au susținut logistic punerea în scenă a “Vienna Secrets” la Bucuresti: Demmers Teehaus, Str. Academiei 9, Muzeul Municipiului Nucuresti/PalatulSuțu, Bulevardul Ion C. Brătianu 2, Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB, Lipscani 84 – 90.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply