|

ZODIAC CULINAR: Sagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)

Portret cu hrana: Chiar daca soteurile de legume si apa minerala plata ar fi optiunile cele mai sanatoase, nimeni nu va deturna apetitul nativilor in aceasta directie. Dimpotriva, ei vor privi fiecare masa ca pe un mic festin!

Bauturi recomandate: Vinul natural si toate derivatele sale: spumante, distilate tip coniac, grappa. De asemenea, digestivele tip Becherovka sau benedictina, cu multe ierburi de gust. De la noi, tuica aromata cu schinduf!

De gatit: Amatori de calatorii culinare neconventionale, nativii s-ar bucura la retete fusion, cum sunt cele din bucataria orientala adaptate de gastronomii francezi. Fara ezitare, porc dulce-acrisor!

Meniu:

-carnuri: purcel de lapte, batal bine fezandat

-pescarie: cod, langustine, somotei

-fructe: castane, fragi, visine, macese

-legume:ceapa, ridichi, gulii, rubarba

-condimente: chimen, oregano, mac, untisor

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply