|

CIORBA, prea banală pentru meniurile festive?

De câte ori nu ai simțit nevoia să te hidratezi la o petrecere sau de câte ori nu ai căutat pe platourile îndestulate un preparat uşor, care să-ți redea energia, dar care să nu-ți îngrădească plăcerea de a dansa nebuneşte şi de a te mişca în voie pentru că te-ai putea simți prea plin?
Seri cu surprize gastronomice
De multe ori, evenimentele sunt private de preparatele lichide calde, poate pentru că nu pare atât de elegant să serveşti o ciorbă într-un cadru pretențios. Cu toate acestea, chiar şi unele dintre cele mai rafinate restaurante propun pentru astfel de momente ciorbe sau supe cremă. Cu cât un restaurant e mai bun, cu atât eticheta va putea fi purtată şi de cele mai banale sau casnice mâncăruri. Aşadar, dacă ai în mânecă asul unui bun bucătar, nu te lăsa inhibat în a fi original la un eveniment festiv de familie. Pregăteşte cu încredere o supă cremă de dovlecel care va face savoarea serii. Serveşte-o în borcănaşe, cu frunze de mentă deasupra şi vei face invitații să se simtă răfăţaţi ca la un restaurant de 5 stele. Ai putea încerca chiar şi supa cu găluşte a bunicii dacă vrei să surprinzi prin originalitate. Iar dacă ştii că invitaţii tăi ar renunţa oricând la friptură pentru o ciorbă acră gătită ca la mama acasă, nu ezita să-i surprinzi. Ai la îndemână o sumedenie de reţete a căror complexitate variază. Indiferent cât de banală ţi se pare o ciorbă, secretul constă în alegerea unui borş potrivit în funcţie de reţetă. Dacă mizezi pe carnea de pui pentru preparare, borşul cu smântână de la Vegeta te ajută să transformi ciorba în vedeta festinului. Poți servi totul în boluri de porțelan alb, cu tacâmuri emailate şi vei da clasă întregului eveniment, contând, însă, pe momentul acela al degustării care va atinge cele mai sensibile corzi, dar şi papilele.
Pro sau contra ciorbelor în cadrul evenimentelor?
Există, totuşi, şi momente în care ciorbele sunt mai greu de accesat. De exemplu, e cam greu să-ți imaginezi un eveniment diplomatic în cadrul căruia oamenii să se plimbe cu castroanele prin saloane. E drept că, pentru un astfel de moment, un bufet cu gustări este mult mai la îndemână. De asemenea, servirea ciorbei în cadrul evenimentelor necesită o veselă mai voluminoasă, lucru care poate fi un impediment, la fel ca şi mânuirea acesteia până la masa unde poate fi servită. Nici să nu te gândeşti să faci încercarea asta la petrecerea copiilor care nu vor scăpa cu fața curată la propriu dacă vor avea o întâlnire cu acest preparat în farfuria lor. Să nu mai adaugăm că hainele lor vor vorbi de la sine despre meniul zilei şi că fețele de masă vor arăta ca un teren de luptă după aventurarea în castronul cu legume fierte.
Lăsând deoparte toată această aventură a mersului cu ciorba în mână, sunt multe aspecte care recomandă o ciorbă în cadrul unui eveniment de familie, profesional sau pentru orice motiv de sărbătorire. Ele fac minuni pentru cei care consumă alcool la petreceri, mai ales dacă aceasta este acrişoară şi sunt foarte prietenoase cu cei care țin foarte mult la sănătatea şi la suplețea organismului lor. Tot ciorba este cea care ajută digestia atunci când ai mâncat prea mult sau poate să te scape de durerile de gât după ce ai fost nevoit să acoperi muzica pentru a te auzi cu vecinul de masă.
Poate că ciorbele nu v-au convins, dar supele cremă vor fi cu siguranță apreciate la mesele din cadrul evenimentelor. Fiind nişte preparate foarte fine, dar şi simplu de pregătit, ele mai sunt şi spectaculoase din punct de vedere al culorilor. Şi să fim serioşi, o supă cremă de ciuperci asezonată cu ulei de trufe va înnobila orice ospăț, oricât de elegant şi special ar fi acesta.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply