|

EVA, secrete in bucatarie (3) …de CRACIUN! Crema cu SPROT afumat si branza frantuzeasca

Bucatarescu si Podravka va invita la un nou serial in bucatarie! De aceasta data, vom explora lumea fascinanta a Mediteranei si Adriaticii prin intermediul savuroaselor conserve de peste EVA, o veritabila comoara de sanatate si arome.
Am inceput cu TONUL in ulei de masline, atat de bun incat poate fi mancat si gol, cu o feliuta de paine cu seminte si un pic de lamaie.Pe mine, insa, ma inspira la combinatii savante! Asa ca am facut o salata speciala, cu cartofi dulci si halloumi!Apoi, am incercat o conserva Eva Sardine cu lamaie in ulei vegetal.Mi-a iesit o salata de peste cu andive si nuci!
In Ajunul Craciunului, voi folosi un ingredient la care, probabil, nu va asteptati …fiindca nu are deloc legatura cu …porcul! Nu, eu incep inedita reteta pornind de la o ….conserva de peste: EVA sprot afumat in ulei vegetal! De aceasta data, ma ajuta alte doua ingrediente din cadoul de Craciun de la Podravka: Vegeta Naturella, un produs fara adaos de conservanti si monoglutamat de sodiu, fara adaos de arome si coloranti artificiali, si cu procent de legume de peste…30%(pentru un pachet -300g- de Vegeta Naturella au fost folosite 900 g de legume proaspete!) si Ajvar Zacusca de ardei rosii. Asadar, m-am hotarat pentru o crema speciala, asa ca amestec cele trei ingrediente, inclusiv uleiul aromat din conserva, cu ce bunatati mai gasesc prin frigider: o andiva tocata marunt, putina verdeata, un iaurt cremos si, in special, o bucata de branza frantuzeasca “albastra”, cu mucegai nobil! Nu folosesc mixer sau blender, fiindca vreau sa simt bucatile savuroase de sprot afumat cat mai distinct, asa ca fac totul de mana, cu ajutorul unei furculite de lemn. Intr-un minut, crema mea minunata e gata!
Usor, nu? Nu-i nevoie decat de putina inventivitate culinara si de niste ingrediente de calitate de la Podravka, intre care draga mea EVA!
Craciun Fericit tuturor!
Al vostru, Bucatarescu

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply