|

EVA, secretele din bucatarie (1)/ SALATA de TON cu cartofi dulci si halloumi

Bucatarescu si Podravka va invita la un nou serial in bucatarie! De aceasta data, vom explora lumea fascinanta a Mediteranei si Adriaticii prin intermediul savuroaselor conserve de peste EVA, o veritabila comoara de sanatate si arome.
Incepem cu TONUL in ulei de masline, atat de bun incat poate fi mancat si gol, cu o feliuta de paine cu seminte si un pic de lamaie.
Pe mine, insa, ma inspira la combinatii savante! Azi, vreau sa fac o salata speciala si incep cu frunzele de salata chinezeasca, pentru care nu folosesc niciun dressing, ci ulei de masline din conserva. Amestec bine, apoi adaug si bucatelele de ton. Nu ma opresc aici, fiindca tonul merita si alti parteneri culinari de soi. Ma gandesc, de pilda, la rosii cherry, dar si la masline verzi fara samburi si, chiar, la bucatele de branza de burduf. Pun si cateva lingurite de iaurt gras, cremos, dar abia acum incepe nebunia, fiindca separat am tras la tigaie felii lunguiete de cartofi dulci si, pe gratar, am facut niste branza halloumi. Le adaug in bol si incununez compozitia cu o lingurita de gem de merisoare!
…Dar totul a inceput cu tonul in ulei de masline! Multumesc, EVA, pentru inspiratie!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply