|

Gatesc cu VEGETA (5): Bors cu ciuperci si dovlecel/ Inspiratie pentru GUST si SANATATE!

Stiati ca ingredientul de baza al borsului sunt taratele de grau care contin vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esentiali si carbohidrati?
BUCATARESCU a lansat, in colaborare cu VEGETA, un nou serial gastronomic in cautarea gustului de altadata.
Surprizele culinare continua… Mai intai, am reinterpretat clasicul bors cu verdeturi, adaugand oua de prepelita, paste de orez si sos de soia, iar apoi, inainte de 1 Decembrie,am incercat sa readuc in oala de ciorba specificul national, reinterpretand clasicul bors cu smantana, si adaugand, la final, apetisante rondele de… caltabos. Dupa aceea, am aditivat Borsul cu Legume cu fasole alba de gradina si, apoi, am pus boabe dulci de porumb curat din gradina mea in Borsul savuros cu smantana de la Vegeta.
Azi, e zi de post asa ca fac o ciorbita de legume de tara, pe care o asezonez cu Vegeta Bors cu legume, care contine inclusiv frunze deshidratate de patrunjel si leustean. Folosesc un dozaj uso de tinut minte – o lingura de 10 gr de mix Vegeta la 1 litru de ciorba/bors/supa. Si, pentru ca aroma finala sa fie cu totul deosebita, pe langa morcov, pastarnac, ceapa, usturoi si praz – toate conservate direct din gradina – adaug cubulete de dovlecel si ciuperci primite dintr-o sursa sigura. Astfel, imi iese o mancare gustoasa dar savuroasa, pe care i-o pot servi fara probleme fetitei mele, scolarita!
Multumesc, Vegeta – pentru inspiratie si produsele care ma ajuta zi de zi in Bucatarie!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply