|

Gatesc cu VEGETA (6)! BORS traditional cu CARTOFI – diferite adaosuri savuroase la RETETA

Ingredientul de baza al borsului sunt taratele de grau care contin vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esentiali si carbohidrati!
BUCATARESCU a lansat, in colaborare cu VEGETA, un nou serial gastronomic in cautarea gustului de altadata.
Surprizele culinare continua… Mai intai, am reinterpretat clasicul bors cu verdeturi, adaugand oua de prepelita, paste de orez si sos de soia, iar apoi, inainte de 1 Decembrie,am incercat sa readuc in oala de ciorba specificul national, reinterpretand clasicul bors cu smantana, si adaugand, la final, apetisante rondele de… caltabos. Dupa aceea, am aditivat Borsul cu Legume cu fasole alba de gradina si, apoi, am pus boabe dulci de porumb curat din gradina mea in Borsul savuros cu smantana de la Vegeta. In fine, am adus un omagiu unei retete de la bunica si am facut Bors cu dovlecel si ciuperci.
Astazi, vreau sa-mi incep saptamana culinara folosind ingredientul de baza – plicul de Bors Original de la Vegeta. Acesta poate fi fundamentul oricarei ciorbite traditionale si e suficient sa adaug o lingurita de 3 gr la un litru de ciorba, spre sfarsitul prepararii, si sa amestec bine pentru a avea acel gust bine intiparit in ADN-ul culinar al poporului nostru. Evident, plec de la baza mea clasica de ciorba, adica praz si ceapa taiate marunt, cativa catei de usturoi, rondele de dovlecel si cuburi de ardei, feliute de morcov si pastarnac de gradina. Eu pun, apoi, pentru gust, si o lingura de boia dulce, precum si cateva linguri de suc de rosii facut in casa. Cum spuneam, spre final, adaug Vegeta Bors Original si ciorba mea e cam gata. Acesasta e varianta standard, insa putem diferentia gustul in functie de adaosurile savuroase ale zilei. Azi, eu am pus cuburi mari de cartof, care o vor indulci. Daca vroiam, un bors de inspiratie ruseasca sau ucraineana, neaparat puneam la fiert si sfecla rosie. Daca nu eram in plin post, puteam pune bucatele de afumatura, piept de vitel sau pulpe/ciocanele de pui. In anumite contexte, mergea si un peste intreg, pe care-l scoteam apoi, dupa fierberea aromata, il dezosam si-l serveam alaturi pe un platou cu ceapa, usturoi, ardei iute sau sos alb, iute sau dulce, dupa preferinte.
Pentru a-ti reusi borsul, indiferent de adaosurile folosite, trebuie sa ai, insa, de la ce sa pleci – Vegeta Bors Original!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply