|

O seara de pomina la LOCANTA JARISTEA! Cavalerii Vinului si KERA CALITA fac spectacol!

…Si a fost seara Cavalerilor Vinului din Legatul Bucuresti al Consulatului Romania si Rep. Moldova din cadrul celei mai vechi confrerii oenologice din lume – OEVE (Ordo Equestris Vini Europae, fondata in sec. XIII la Eisenstadt, Austria, organizatia fiind si azi sub patronajul Casei de Habsburg).
Aproape 50 de Cavaleri ai Vinului, impreuna cu familiile si prietenii lor, au fost invitatii unei Doamne fabuloase -Kera Calitsa la a sa Locanta Jaristea, in Bucurestiul Vechi autentic, acolo unde se celebreaza seara de seara vinul bun, mancarea traditionala si atmosfera de epoca. Si de aceasta data
oaspetii s-au delectat cu bucate alese si bauturi de soi, de la pastravul afumat de Pojorata la Naiadele albe si rose de la Domeniile Ostrov, de la specialitatile gastronomice ale Casei Jaristea, intovarasite de salate Eisberg, la vinurile rosii Chateau Vartely, ori de la prajiturile Cofetariei MonaLisa la tuiculita de prune invechita zece ani in butoiase de dud, cafelutele de origine fiind de la Artisan Coffee.
Vreme de cinci ceasuri, veselia in regim de cabaret interbelic a fost intretinuta de muzicantii si dansatorii Kerei Calitsa, intre care faimosii Crai de Curtea Veche, cu stelele muzicii de altadata, intre care Chiriac Haralamb (instrumentist virtuos polivalent), Bob Lambru (la tambal, nepotul lui Faramita Lambru), “Rudolph Valentino” (senzatie la acordeon) si Robert Buica (imblanzitorul contrabasului). La vioara, capelmaestrul Marius Leahu, secondat la pian de Ligia Duna, a facut minuni, la randu-i! Iar aztecul Alfredo Camacho si a sa Dona Ana Maria Petre au ridicat sala in picioare, finalul electrizant apartinandu-le bardului maramuresean si invaluitoarei dizeuze Gabrielle Haraza.
Toata aceasta nebunie de seara mistuitoare a celebrat nobletea vinului sub deviza OEVE “In Honorem Dei et In Honorem Vini!’. Kera Calitsa de Jaristea, dimpreuna cu Cavalerii Vinului mobilizati de cei doi Legati de Bucuresti, Eques de Vino Dan-Silviu Boerescu si Eques de Vino Costin Dinu, promit perpetuarea acestor bune obiceiuri…

Fotografii de Mihai Alexandru Enachi, https://7arts.ro/, 0723.257.514.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply