|

VIENA: Pe suprafața lucioasă a gheței și în zăpadă pufoasă

Pe timp de iarnă, Viena oferă iubitorilor de sport o mulțime de posibilități de a face mișcare – cu patine, sanie și piatră de curling. Anul acesta se poate patina în fața Primăriei încă din perioada de Advent (cele patru săptămâni de dinainte de Crăciun).
La târgul de Crăciun din fața Primăriei, patinatorii sunt așteptați începând cu 12.11.2016 cu două patinoare mari și numeroase cărări acoperite de gheață prin Parcul Primăriei. Alături de aceste suprafețe de 4.000 m², există și posibilitatea de a juca curling. Și la târgul de Crăciun de la vechiul AKH (Weihnachtsdorf im Alten AKH) sunt două culoare pentru acest sport. Cel mai mare punct de atracție pentru patinatori este Wiener Eistraum – Un vis vienez pe gheață. Acest patinoar este deschis de la sfârșitul lunii ianuarie până la mijlocul lunii martie 2017 și își așteaptă oaspeții pe o suprafață de 9000 m² în fața superbului decor al Primăriei. Patinatorii se pot plimba și pe cărările special amenajate prin parcul care înconjoară patinoarul. Există, de asemenea și opt culoare pentru curling.

Sezonul de patinaj începe însă la Viena din toamnă. Patinoarul Societății Vieneze de Patinaj (Wiener Eislaufverein) este deschis în Parcul Municipal (Stadtpark) de la sfârșitul lunii octombrie 2016, cât și patinoarul Engelmann, deasupra acoperișurilor orașului în Bezirk 17. Engelmann a fost înființat acum peste 100 de ani și a fost primul patinoar în aer liber din lume, iar din 1970 se găsește pe un acoperiș. Cine vrea să patineze o poate face și pe patinoarul acoperit EisStadthalle la Wiener Stadthalle. Doritorii de săniuș se pot distra în mai multe parcuri vieneze atunci când stratul de zăpadă este suficient de gros. Când temperaturile scad sub 0 grade, un deal de pe pajiștea iezuiților din Parcul Prater și dealul „Kaffeehausberg” din Donaupark sunt acoperite cu zăpadă artificială.

Un vis vienez de Crăciun în Piața de Crăciun din fața Primăriei – Wiener Weihnachtstraum am Christkindlmarkt, 12.11.-26.12.2016, Rathausplatz + Rathauspark, 1010 Wien, www.wienerweihnachtstraum.at
Satul de Crăciun din Campusul Universității – Weihnachtsdorf im Unicampus, 12.11.-23.12.2016, Altes AKH/Universitätscampus, Alserstraße/Spitalgasse, 1090 Wien, www.weihnachtsdorf.at
Un vis vienez pe gheață – Wiener Eistraum, 24.1.-12.3.2017, Rathausplatz, 1010 Wien, www.wienereistraum.com
Societatea Vieneză de Patinaj – Wiener Eislaufverein, Lothringerstraße 22, 1030 Wien, www.wev.or.at
Kunsteisbahn Engelmann, Syringgasse 14, 1170 Wien, www.engelmann.co.at
Die EisStadthalle. Vogelweidplatz 14 (Halle C), 1150 Wien, www.eisstadthalle.at
Jesuitenwiese, Prater, 1020 Wien
Donaupark, 1220 Wien

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply