|

EVA, secrete in bucatarie (4)/ SALATA a la russe cu TON maruntit in ulei vegetal

Bucatarescu si Podravka va invita la un nou serial in bucatarie! De aceasta data, vom explora lumea fascinanta a Mediteranei si Adriaticii prin intermediul savuroaselor conserve de peste EVA, o veritabila comoara de sanatate si arome.
Am inceput cu TONUL in ulei de masline, atat de bun incat poate fi mancat si gol, cu o feliuta de paine cu seminte si un pic de lamaie.Pe mine, insa, ma inspira la combinatii savante! Asa ca am facut o salata speciala, cu cartofi dulci si halloumi!Apoi, am incercat o conserva Eva Sardine cu lamaie in ulei vegetal.Mi-a iesit o salata de peste cu andive si nuci!.Apoi, in Ajunul Craciunului, am incercat o combinatie inedita: Crema cu SPROT afumat si branza frantuzeasca.
…Acum, abia ce m-am intors din vacanta de Anul Nou si n-am chef sa gatesc ceva complicat. EVA imi vine din nou in ajutor, oferindu-mi un ingredient “universal”, TON maruntit in ulei vegetal, ceva ce se poate combina aproape cu orice gasesc in frigider! Si iata ce gasesc: salata a la russe facuta de soacra-mea (adica “salata de boeuf” fara carne) poate fi baza retetei mele. Separat, in tigaie, calesc niste ceapa cu ciuperci si fasiute subtiratice de …sorici. (Nu pot sa arunc niciodata soriciul ramas de la Craciun!) Amestec rezultatul cu parte din “a la russe” si pun si cam un sfert dintr-o salata chinezeasca. Deasupra, ornez cu rosii cherry, iar tusa de gust finala o dau cu conserva EVA de TON maruntit, folosind si uleiul vegetal din conserva ca dressing pentru salata! Totul e gata in 5 minute si, gratie tonului, e absolut savuros!!!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply