|

EVA -secrete in bucatarie (6)/ SANDVISURI gustoase cu pleurotus si MACROU

Bucatarescu si Podravka continua serialul in bucatarie,explorand lumea fascinanta a Mediteranei si Adriaticii prin intermediul savuroaselor conserve de peste EVA, o veritabila comoara de sanatate si arome.
In dimineata asta, eram din nou pe fuga si trebuia, in 15 minute, sa-i pregatesc sotiei sandvisurile pentru la birou. Cu ce sa le fac – repede! – gustoase, hranitoare si, intr-un fel, memorabile, total neasemanatoare cu cele de vinerea, joia sau miercurea trecuta? EVA, imi dai o idee? Ah, da: EVA File de Macrou in ulei vegetal! Trag iute la tigaie patru felii de ciuperci carnoase pleurotus, intr-un pane usor de lapte, ou si pesmet, cate un minut pe fiecare parte, apoi le tin cateva minute impachetate in servete de hartie care sa le absoarba uleiul excedentar. Apoi, arhitecturez sandvisurile: pe galete de orez integral asez ciupercile, peste ele pun bucati generoase de peste (macroul e delicios!), apoi felii subtiratice de cascaval afumat de Muscel si, deasupra, ardei Kapia de un rosu extrem de tonic. Pofta buna impreuna cu prietena mea, EVA!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply