|

Retete de POST: Ghiveci calugaresc cu …ROSE!


Continuam sa experimentam gastronomic cu vinuri. De pilda, hai sa incercam un Rose, din Merlot si Cabernet Sauvignon cu o reteta de post:

GHIVECI CALUGARESC

Ingrediente

4 buc cartofi medii curățați și tocați cubulețe

1 buc vânătă medie curățată și tocată cubulețe

1 buc ardei verde taiat patratele

2 buc ardei rosii taiati patratele

6 buc roșii medii curățate de coajă tocate cubulețe

2 buc roșii medii curățate de coajă taiate rondele

1 buc praz de 20 cm tăiat rondele

2 buc morcovi medii curățați și tăiați rondele

1 buc țelină mică, curățată și tocată cubulețe

1/2 buc varză roșie mica tăiată fideluță

2 buc foi de dafin

3 buc boabe de ienibahar

3 buc boabe de ienupăr

2 lingurite piper boabe negru şi roșu

1 lingurita sare

100 ml ulei de gatit (floarea soarelui)

500 ml apa

100 ml suc de rosii

1 legatura mărar/pătrunjel verde


Preparare

Adăugaţi uleiul şi ceapa în oala si incepeti sa caliti, cu grija sa nu se arda solzisorii de ceapa.Amestecaţi ocazional. Adăugaţi, apoi, legumele și celelalte condimente. Turnați apa și deasupra aranjați rondelele de roșie, puneti capacul,apoi fierbeti inabusit 45 minute. Verificați din când în când nivelul lichidului și, dacă a scăzut prea mult, completați cu apă sau suc de roșii înjumătățit cu apă.
După terminarea fierberii, scoateți frunzele de dafin și presărați brânza sfărâmată, apoi rasturnati compozitia intr-un vas termorezistent, pe care il bagati 25 minute in cuptorul preincalzit, setat la 180 grade.
Lasati, apoi, sa se raceasca un pic, 4-5 minute. La servire, presărați mărar sau pătrunjel verde.

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply