|

FETE si RETETE la GRATAR/ Secretele Bucatariei …in 12 IMAGINI savuroase

Bucatarescu si Editura Integral prezinta – powered by Libertatea – un nou volum din Colectia “Secretele Bucatariei”. Noua aparitie este dedicata GRATARULUI, la inceputul sezonului de barbecue.
Cartea ofera 133 RETETE si solutii practice de gatit la gratar la pretul de numai 17 lei.
Disponibila pe www.eintegral.ro!

SUMAR
În căutarea grătarului pierdut (… și regăsit!)
Gustări haioase la grătar
„Bebeluși în pijamale”(Banane verzi înfășate în bacon)
Burger cu șuncă în ciocolată
Ciuperci cu brânză albastră și ciocolată albă
Ceapă umplută cu carne
Grătarul clasic cu arome noi
Frigărui de vită cu marinadă de ulei de nucă
Somon cu citrice pe placă de cedru uitată în vin
Aripioare picante rostuite prin marinare
Friptură de vită cu „ochi” savuros de grăsime
Vită Wellington în aluat cu legume și steluțe de piureu la grătar
Mușchiuleț de porc împănat, cu fructe
Când ciocolata face legea la grătar
Pui picant cu ciocolată și cafea
Fâșiuțe de porc glazurate
Terină de conopidă cu ciocolată neagră
Usturoi la grătar tras în ciocolată
Șuncă în ciocolată …fără menajamente!
Vechile rețete românești se întorc
Cârnați de pasăre
Cârnați Trandafiri
Cârnați vânătorești
Cârnăciori de raci
Crap la proțap
Caras marinat, un deliciu consacrat! (Andreea Marin știe de ce!)
Fleici: „curelușă” și „deșert”
Mititei ca la „Ghiță Iordăchescu”
Momițe de vițel la frigare
Patricienii de la „Leul și Cârnatul”
Plătica lui Odobescu
Uger de purcică
Rețetele exotice încing imaginația și grătarul
File de struț la grătar cu înghețată de șofran
Kiwi Burger
Carne cu legume la jar în stil maori
Porumb în stil mexican cu bere
Hamburger cu brânză albastră
Mușchi de vită la grătar cu sos brun și creveți
Surf’ n ‘Turf, kitsch culinar?
Pui Yakitori
Porc „în șuvițe” cu salată Coleslaw
Vinete și zucchini la grătar
Concurs de gătit la grătar
Ceafă de porc cu condimente, miere și lămâie verde
Frigărui nebune
Costițe de porc la grătar
Legume și ciuperci la grătar
Bureți ciobănești
Ceafă de porc cu mirodenii indiene
Cotlet de porc marinat cu portocale
Ciuperci cu brânză Feta la grătar
Cotlete la grătar în manta condimentată, cu ciuperci
Mixed grill
Grătar marinat
Salată grill
Frigărui asortate
Berbecuț ca la stână
Ceafă de porc cu cimbru
Piept de curcan cu costiță și ananas
Mușchiuleț umplut cu ciuperci
Ceafă brună la grătar
Piept de porc la grătar
Frigărui de fructe cu creveți
Piept de pui la grătar
Grătar de porc cu vinete coapte
Mușchi de porc cu brânză topită
Piept de pui picant
Vinete cu brânză și roșii
Vițel cu sos de toamnă
Cotlete de miel în stil thailandez
Creveți picanți
Lupi de mare cu arome mediteraneene
Pui cu muștar și ulei de alune
Frigărui de porc cu sos de iaurt
Pui cu crustă de parmezan
Frigărui de pui cu lămâie
Frigărui cu ficat de porc și ardei
Pulpe de pui marinate în vin
Sandviș cu frigărui de legume
Pastramă cu mămăliguță
Sturion la grătar
Cotlet la grătar cu unt și garnitură de spanac
Grătar de porc cu sos de hrean și smântână
Cartofi la grătar cu roșii și usturoi
Ruladă „Voineasa”
Pulpă marinată de berbec la grătar
Salată de ardei copți cu roșii și usturoi
Grătar de somon cu sos mexican
Pește în staniol
Frigărui de legume cu piept de pui
Bucățele de carne de porc
Cotlete de miel
File de porc cu bacon
Ficat de vită la grătar
Carne la grătar în stil coreean
Pește în crustă crocantă cu mămăliguță la grătar
Pui cu cimbru la grătar
Coaste de porc cu ghimbir la grătar
Frigărui Teryiaki cu ananas
Mușchi de vită cu brânză
Ochiuri în ciuperci
Frigărui surpriză
Macrou la folie
Pui afumat la foc indirect
Saramură de pui la grătar
Păstrăv în frunze de hrean
Cod la grătar cu sos de vin
Pui Tandoori
Rulouri de pui
Vițel la grătar cu nectarine
Calcan la grătar
Cotlete-surpriză la grătar
Cârnați condimentați cu sos de roșii a la Robert Rainford
Cotlete de vițel cu ardei copți
Preacinstitul grătar cu bere
Reinterpretarea cârnaților de bere
Scăricică marinată cu condimentul cu bere
Burgeri cu bere
Frigărui cu bere
Mangalița „topită” în bere la jar
Costițe cu miere și bere
Mititei boierești adăstați în bere
Cocoșel breton cu bere
Burtă de crap cu bere
Bucătărescu la Convenția Europeană de barbecue
Tocana lui Dracula
Deserturi la grătar
Frigărui cu fructe
Plăcintă de cartofi dulci cu ciocolată și rom
Prăjitură de ciocolată cu varză murată
Prăjitură cu ceapă caramelizată
Plăcintă cu cremă de usturoi
Negrese cu chipsuri din cartofi
„Zuppa inglese” la grătar
Halloumi cu sos de fructe
Căpșuni la grătar cu înghețată de vanilie
Smochine cu cremă de miere și mascarpone
Bărcuțe de banane cu unt de arahide
Mere cu sos de caramel și frișcă
Pepene la grătar cu mentă și „zahăr” de stevia
Carpaccio de ananas cu lime la grătar

În căutarea grătarului pierdut (… și regăsit!)
Cărbunii s-au încins, iar carnea și cârnații sfârâie ademenitor! Haideti, totuși, să venim și cu ceva nou la masă! Nu e chiar o blasfemie să înfășori bananele verzi în… fâșii străvezii de bacon și să ungi ceafa de porc cu o reducție de vin, dulceață și mirodenii.
După cum, fără a neglija fleicile, mititeii și cârnații tradiționali, merită încercate și altfel de rețete, care combină altfel ingredientele, propunând, adesea asocieri surprinzătoare: pepene la grătar cu mentă și „zahăr” de stevia, prăjitură de ciocolată cu varză murată, coaste de porc cu ghimbir la grătar, frigărui Teryiaki cu ananas,
mușchi de vită cu brânză, vițel la grătar cu nectarine,
plăcintă de cartofi dulci cu ciocolată și rom, negrese cu chipsuri din cartofi, burtă de crap cu bere, cârnăciori de raci, pui cu muștar și ulei de alune, piept de curcan cu costiță și ananas și …câte altele!
133 de rețete savuroase, după degustarea cărora veți exclama, precum Bucătărescu, Trăiesc ca să mănânc!
Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply