|

COPTURA de OREZ cu sirop de ZMEURA sau cum se desfatau boierii altadata, de la KERA CALITA citire

Rasfat cu zaharicale orientale sau cum se desfatau boierii altadata, de la KERA CALITA ot JARISTEA Locanta citire:”Pe la 1804, Constantin Ipsilanti a dat anaforea că nimeni nu mai are voie să facă case cu cicmale, care acopereau lumina uliței și zăticneau trecerea carelor. Cicmalele, erau zidirile făcute deasupra parterului, ieșite în afară spre mijlocul uliței, cu ferestre și acoperiș diferit de restul casei, modă adusă nouă de pe malurile Cornului de Aur. Se mai numeau sacnasiuri și odată cu ele a venit o modă; stăteai la priveală -să vezi îmbulzeala, colcăiala uliței- bând cafele, fumând ciubuc și mâncând un cofet. Tot de la Istanbul a sosit și zaharicalul numit coptură de orez cu sirop de zmeură făcută în chipul acesta: se fierb 400 de grame de orez într-un litru și jumătate de lapte cu un vârf de sare și un baton – două de vanilie desfăcute în două…”
Cititi RETETA COMPLETA AICI: http://keracalita-jaristea.ro/coptura-de-orez-cu-sirop-de-zmeura/#more-1281.
…Iara eu, pofticiosul de Bucatarescu, stau si ma gandesc cum ar fi ca la rafinata coptura sa schimb un pic siropul,incercand si varianta cu sirop de rodie! Cum ar fi doar KERA CALITA va sa stie, dar parca se aude, in departare, chemarea tanguitoare a muezinului din minaretul geamiei…

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply