|

CORNULETE fragede cu smantana umplute cu RAHAT turcesc – RETETA de demult a KEREI CALITA

O fila de istorie, o demonstratie de patriotism si un recital de cofetarie veche – asta ne propune KERA CALITA de la Locanta Jaristea: “În anul 1848 poporul s-a adunat pe 15 iunie pe Câmpia Filaretului spre proclamarea constituției și sfințirea stindardelor naționale. Guvernul, clerul, garda națională și poporul au jurat solemn pe constituție. Iar clubul oamenilor de presă (pe atunci numit mai modest corporația tipografilor) a împărțit dintr-un car cu boi împodobit cu panglici tricolore foi volante cu poezele patriotice și cornulețe cu rahat turcesc.

Ingrediente:
250 grame unt proaspăt, 250 grame smântână, 500 grame făină, puțină sare, o păstaie de vanile și 300 grame rahat turcesc de toate culorile.
Misterul rețetei de demult este să-ți oprești timp cât mai lung, să frămânți bine aluatul, să-l strângi, să-l întinzi iarăși de cinci, șase ori…” CITITI RETETA COMPLETA aici: http://keracalita-jaristea.ro/cornulete-fragede-cu-smantana-umplute-cu-rahat/#more-1209

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply