|

CREMA de CIOCOLATA cu NUCI ca pe vremea Regelui Ferdinand in versiunea KEREI CALITA

Povestește din fabuloasa bucătărie a Locantei Jariștea această fină cunoscătoare a gusturilor de demult, KERA CALIȚA: „La București, într-o strălucitoare dimineață de vară, s-a preumblat în grădina Cotrocenilor cu Alteța Sa Ferdinand, preagentilul principe moștenitor al tronului, și vraja i-a învăluit pe cei doi înțelepți ai ierburilor, și tânărul Rebhum, arhitect peisagist neamț, a rămas să îngrijească uitatele parcuri.

În rarele clipe de odihnă, arhitectul Rebhum primea creme de ciocolată cu nuci de la Ferdinand să-i îndulcească gândurile și melancoliile.

Proporții: 500 grame unt, puțin caramel, un păhătuț de lapte, esență de vanilie, esență de rom, 100 grame nuci, 200 grame de sirop și 2 linguri de cacao olandeză

Se freacă untul, fără încetare, asemenea celorlalte creme și se completează cu nucile pisate în piuă, se amestecă cu un păhătuț de lapte și se toarnă siropul…”
CITIȚI REȚETA COMPLETĂ aici: http://keracalita-jaristea.ro/crema-de-ciocolata-cu-nuci-de-zic-frantuzii-ganache-ganaj/#more-1308

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply