|

PRAJITURICILE pentru CEAI, un TABIET de altadata, propus de KERA CALITA

„În după-amiezele orașului dâmbovițean, era un tabiet, de nestrămutat, al caselor cu blazon când doamnele se întâlneau la ceai și-și picurau în suflet învăluind trebile gospodărești ale orașului: întocmeau planuri pentru zidirea unei școli a fetelor fără zestre, a unui azil de bătrâni, un orfelinat, înfăptuiau lista invitaților pentru baluri de binefacere (numite la vremea aceea chermese), se gândeau să scrie cărți de bucate, cărți de bună-conduită; într-o vorbă, se ocupau de bunăstarea spirituală și viitorimea polisului.” – așa ne glăsuiește KERA CALIȚA de la Locanta JARIȘTEA, unde sunt păstrate cu sfințenie vechile obiceiuri bucureștene și sunt încurajate prin pildă proprie tabieturile subtile de altă dată.
„Una din plămădelile încuibate în timp foarte scurt și puse îndeobște la ceai sună așa:
150 grame făină albă, 150 grame unt, 150 grame zahăr, 150 grame nuci pisate și 3 gălbenușuri de ouă
După ce se frământă aluatul,…”
CITIȚI REȚETA COMPLETĂ aici: http://keracalita-jaristea.ro/o-prajitura-pentru-ceai/#more-1303

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply