|

Preacucernica BUDINCA de GRIS in ZAHAR ARS, un desert de demult de la KERA CALITA

Dupa cum povesteste, in stilu-i caracteristic, KERA CALITA ot Jaristea Locanta, cu inflorituri ale vorbei precum frumoasele cusaturi de pe un macat vechi, “Jupâneasa Marghioala Procopoaia avusese de mică dragoste pentru cele sfinte și aplecare spre viața monahală. Hagialâcul la Ierusalim, datoria sfântă a oricărui credincios, nu s-a putut îndeplini, știută fiindu-i slăbiciunea de picere. Dar sufletul cel mare al jupânesei Marghioala se mai potolea din setea de cele sfinte a oiței dreptcredincioase, înșirând în fiecare sâmbătă parastase pline de colaci, colive, vinuri roșii și budinci de griș. Se știe că grișul se pisează din miezul bobului de grâu ce poartă trăsăturile Maicii Domnului.

Jupâneasa destoinică orânduia pentru budinca de griș: 4 ouă, 10 linguri cu vârf de zahăr, 300 grame griș, 1,5 litri lapte, rom și coaja rasă de la o lămâie și-o portocală, un praf de sare și un praf de copt…” Cititi RETETA COMPLETA AICI< /strong>: http://keracalita-jaristea.ro/page/2/

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply