|

RULADA manastireasca din pateu de FICAT – reteta din cuhnia de la MITROPOLIE în versiunea KERA CALITA

O savuroasă rețetă mânăstirească din cuhnia de la Mitropolie – în versiunea KEREI CALIȚA de la Locanta Jariștea: „Mitropolia își săvârșea slujbele și pomenirile intinerat, când la Radu Vodă la mânăstire, când la biserică la Sfântul Gheorghe Vechi. Piatra de temelie a bisericii patriarhiei, a fost pusă de Constantin Vodă Cârnul, zidirea continuată de Mihnea Radu Vodă, și sfințită ca mitropolie sub Radu Leon Vodă, iar clopotnița a fost adăugată în vremea Brâncoveanului Constantin.

La hramul și prasnicul preasfinților împărați Constantin și Elena, măicuțele aduceau spre pomenire ruladă din pateu de ficat. Între o liturghie și-o vecernie preasfintele fierbeau o jumătate de cană de orez, tăiau cinci cepe mărunt, mărunt spre călire, băteau 3 ouă spumă cu sare, piper, mărar, pătrunjel și separat lucrau sub închinăciune ficatul fiert de porc, pe care îl învârteau cu o lingură de lemn,…”
CITIȚI REȚETA COMPLETĂ aici:http://keracalita-jaristea.ro/rulada-din-pateu-de-ficat-manastireasca/#more-1417

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply