|

MESELE de acum un secol de la CAPSA si antologie FOTO de epoca

Povestește Dumneaei KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea:„Casa Capșa asigura, în perioada 1911-1912, „cateringul” pentru șase dineuri diplomatice inițiate de Titu Maiorescu, ministrul de Externe de atunci. O probă de rafinament o constituie meniul celui de-al șaselea dineu diplomatic, care a avut loc sâmbătă, 25 februarie 1912, la Ministerul Afa­cerilor Străine, gazda fiind ministrul Titu Maiorescu. Atunci, Casa Capșa, a oferit următorul meniu:

Crème Chevreuse (salată de ciuperci cu cubulețe de brânză de capră și unt de trufe)

Sterlet a l’Imperiale (caviar de cegă cu șofran)

Poularde Albufera (pui cu „vol-au-vents” de trufe)

Mousse de foie-gras Porto Vin (spumă de foie-gras cu vin licoros portughez)

Neige au Champagne (cocktail-sorbet cu șampanie și gheață mărunțită fin)

Grousse d’Ecosse a la broche (frigărui de potârniche)

Salade Sicilienne (salată de portocale cu fenel, măsline negre fără sâmburi și ceapă roșie)

Fonds d’Artichauts Provencales („inimi” de anghinare stropite cu ulei de măsline și aromatizate cu capere, apoi gratinate cu parmezan)

-Pudding au vin de Samos (budincă de fructe cu sos din vin dulce grecesc)

–Parfait Capșa (înghețată cu alune și ciocolată)

Pailles Chester (patiserie franțuzească având umplutură de gem de…zmeură)

Corbeille de Fruits (panere cu fructe asortate; de remarcat că la Capșa s-a adus prima oară ananas în România!)”
Citiți POVESTEA COMPLETĂ aici: Mesele de la Casa Capșa.
Puteti comanda cărți de Aurora Nicolau a.k.a. Kera Calița la INTEGRAL:
- – Bucătăria Balkaniei
- Tainica inimă a Bucurescilor
Puteți comandaCĂRȚI cu aceeași tematică AICI: www.eintegral.ro

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply