|

Tainica INIMA a Bucurescilor… palpitand in ritmul KEREI CALITA + Antologie 55 FOTO savuroase

În Târgul de Carte-Gaudeamus, sub cupola RomExpo, la vitrina INTEGRAL a luminatului său prieten Kir Postolakis, ce-i este Editor juruit, lângă Vel-grămăticul casei Dan Silviu-Boerescu, KERA CALIȚA, marea Doamnă a Cuhniei tradiționale românești, a lansat superbul său studiu-album TAINICA INIMĂ A BUCURESCILOR, veritabil monument de istorie bucureșteană sentimentală, dedicat Podului Caliței și împrejurimilor binecuvântate ale unicei Locante.
Apoi, în caravanseraiul Jariștei s-a petrecut un rar spectacol de teatru culinar cu multe talgere în mijlocul mesei, ca să-și aleagă fiecare ce vrea din creațiile marilor bucătari Bodislav, Cernaeff și Lucene Radu. Bunăoară curcanul îmbătat cu coniac și umplut cu castane; un purceluș de lapte fript cu șoriciul lucios și crocant; „rața gazdei vrednice” plină de rondele de cârnați picanți, aspicuri de legume, bușeuri calde cu șuncă de Praga, ruladă de jambon mangaliță; piept de gâscă afumat însoțit de ouă răscoapte; „obrăjori” de vițel la tavă, fructe, șerbeturi, „bombele” de înghețată, torte, „parfait” cu praline, gauffres și „ la piece de la résistance”, ce au celebrat o veche prietenie dimpreună cu libațiunile Patricienilor.
La evenimentul-dublu de lansare, au participat, între alții, acad. Răzvan Theodorescu, acad. Eugen Simion, Adrian-Silvan Ionescu, Georgeta Filitti, Corina Chiriac, Ion Dichiseanu,George Butunoiu și Alexandru Bindea.
Cartea – evenimentul editorial al Târgului de Carte – poate fi comandată AICI: Tainica inimă a Bucurescilor.
Tot la Editura Integral mai găsiți:
-Bucătăria Balkaniei
-cărțile din Colecția Bucătărescu

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply