|

COCOS cu BAME, deliciu de la KERA CALITA ot JARISTEA

Kera Calita ot Jaristea Locanta ne indeamna sa gustam….COCOS cu BAME, deliciu de altadatar:
“Numarul comesenilor, dupa grandoarea cocosului curatat: un cocos mic se socoteste la 800 grame, un cocos mare la 3-4 kilograme. Noi vorbim despre cocosul mic si devreme cantatoriu, aproape indeajuns pentru 6 meseni. Se mai adauga :

2 cepe mari

1 kilogram de rosii bine coapte

1 kilogram de bame, cele zise si okra

O legatura de patrunjel

250 mililitri ulei de masline extravirgin

200 mililitri vin alb sec

10 grame piper negru macinat

20 grame cimbru
5 grame boia de ardei de Cayenne
10 grame sofran

10 grame sare de mare

Se spala cocosul netransat cu apa rece,de-i la indemana, cu apa de izvor. Intr-o incapatoare oala se rumeneste ceapa felii, in cateva linguri de ulei de masline. Se introduce cocosul intreg, daca este mai mic, cu restul de ulei si se prajeste atent, pe toate partile. Separat, rosiile se oparesc…”

Cititi RETETA COMPLETA aici:http://keracalita-jaristea.ro/cocos-cu-bame-2/#more-1943

Mai multe RETETE de demult puteti citi AICI!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply