|

CRUSON rusesc dupa reteta lui Escoffier de la KERA CALITA ot Jaristea

Kera Calita ot Jaristea Locanta ne provoaca sa incercam….CRUSON rusesc dupa reteta lui Escoffier:

“În faimosul Le Guide Culinaire desăvârșitul chef de cuisine dar și mare scriitor francez de gastronomie Georges Auguste Escoffier, la hotelul Ritz din Monte Carlo, vara, pregătea cu meticulozitate rețeta numită Crușon, dăruită de un client rus.

De cu seara, mărunțea stafide și nuci în greutate de 200 grame fiecare și le îneca în rom de Jamaica .

Aide du chef, pe funduri mari de lemn curate, toca în cuburi mici fructe frumos colorate: 3 mere mari fără coajă, 3 portocale cu zeamă multă, 3 clementine, 3 banane mai puțin coapte, 4 kiwi și 2 grapefruit roșu.

Toate fructele retezate geometric în cuburi, nucile și stafidele înmuiate, împreună cu romul de Jamaica rămas se pun toate într-un bol mare de cristal special lucrat pentru asemenea băutură răcoritoare.

În acest rara avis balon pictat, se toarnă 750 ml vin demisec alb, se adaugă zahăr brun după gust și următoarele băuturi spirtoase: 75 ml amaretto, 75 ml gin, 75 ml peppermint, 75 ml campari și 75 ml vodcă rusească…”

Mai multe RETETE de demult puteti citi AICI: http://keracalita-jaristea.ro/

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply