|

PURCELUS de lapte intreg la CUPTOR ca la JARISTEA in stil KERA CALITA

Kera Calita ot Jaristea Locanta ne invata sa luam un purcelus de lapte dichisit.

Se rostuiesc si:

200 grame carne de vita, 200 grame ciuperci , 200 grame unt de vaca, 20 grame piper negru macinat, 30 grame cimbru adevarat, 20 grame sare de salina .

Dupa trecerea vamilor, purcelul se parleste la flacara iute, se eviscereaza, se spala bine pe dinafara si pe dinauntru. Se scot oasele, interiorul se presara bine cu sare, cimbru si piper. Se umple burta porcusorului cu umplutura, dinainte pregatita, din carne tocata de vitel, cu ciuperci amestecata. Se coase taietura, se leaga totul cu sfoara dandu-i-se forma animaliera, pe cat posibil cea initiala si se unge cu unt pe intreaga suprafata. Se aseaza in tava incapatoare, unsa din inceputuri cu unt, se toarna deasupra unt topit si se introduce in cuptorul incins. Se intoarce pana ce se rumeneste uniform, apoi se face focul mic si se lasa sa se patrunda carnea…

Cititi RETEPTUL COMPLET aici:http://keracalita-jaristea.ro/grasun-intreg-la-rola/#more-1897

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply