|

CIORBA ardeleneasca din COASTE de porc in stil KERA CALITA – Locanta Jaristea

Kera Calita ot Jaristea Locanta ne indeamna sa gustam….CIORBA ardelenească din COASTE de porc, reteta de altadata:

Ingrediente: – 1 kg de coaste de porc, 2 cepe, 2 morcovi, un păstârnac, o țelină mică, 1 litru de borș, 3 ouă, 2 crenguțe de tarhon, o mână plină de leuștean uscat;

Iarna, pe ger, se pune la fiert carnea de porc cu apă suficientă ( 10 căni mari) într-un oloi și se lasă la bolborosit cam o oră, o oră și jumătate, îndepărtându-se mereu spuma formată până ce carnea este fiartă în proporție de trei sferturi. În aceeași zeamă se adaugă legumele tăiate cubulețe: ceapă, morcov, țelină, păstârnac, și se mai lasă la clocotit împreună , până aproape ce carne se desprinde de pe oase. Apoi se dă gust cu borș din tărâțe și puțin tarhon murat…~

Cititi RETETA COMPLETA aici:http://keracalita-jaristea.ro/

Alte RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei

Alte RETETE ROMANESTI TRADITIONALE:
Matache Măcelarul. Rețete cu dichis de altădată

Rețete vechi românești reinterpretate

Retete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Rețete de Paște reinterpretate

Toate cartile de la Editura INTEGRAL disponibile AICI!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply