|

Jenny Paulson, miliardara romanca din spatele lui Donald Trump & 30 FOTO inedite

Cum și-a cucerit soțul miliardar „Cenușăreasa” româncă a lui Donald Trump
Sub impulsul ultimei campanii prezidențiale din SUA, presa românească a descoperit în anii din urmă povestea demnă de basmul „Cenușăreasa” a lui Jenny Paulson, cea mai bogată româncă din lume, al cărei destin ar putea deveni oricând scenariul unui film spectaculos. Dintr-o studentă amărâtă, care a fugit peste Ocean, unde, în perioada de început, asemenea oricărui imigrant, efectiv s-a chinuit să se întrețină, Jenny Paulson a ajuns să aibă o avere estimată la multe miliarde de dolari.
Jenny (Ioana) era, la începutul anilor *90, o simplă studentă care a decis să plece din țară tocmai în SUA, unde o aștepta fratele ei, George Zaharia, sportiv de performanță, care, la rândul lui, se refugiase la New York, fugind de la o competiție europeană. Fratele ei a lăsat în urma lui o carieră promițătoare în atletism, fiind unul dintre cei mai talentați români în probele de fond.
Ajunsă pe „Tărâmul Făgăduinței”, tânăra româncă, o fată nu doar frumoasă ci și foarte curajoasă, a încercat orice numai ca să facă bani și să reușească să se întrețină. La un moment dat, a lucrat chiar și ca reporter la o televiziune românească din New York. La un moment dat, însă, l-a cunoscut pe viitorul miliardar John Paulson, pe atunci doar un intrepid om de afaceri.
Trei ani mai târziu, însă, relația ei cu the boss avea să se schimbe o dată pentru totdeauna. În 1998, observând că mai toți prietenii lui erau însurați, John Paulson a decis să-și pună pofta de petreceri în cui și să se așeze și el la casa lui. Și-a făcut o listă cu trăsăturile pe care trebuia să le dețină femeia ideală, listă în capul căreia stătea următoarea cerință: „Să fie voioasă”(!). Acela a fost momentul în care Paulson a avut o revelație: românca Jenny era exact ceea ce-și dorea.
După ce a admirat-o în tăcere, cuceritorul Paulson și-a luat inima în dinți și a invitat-o pe Jenny în oraș. Femeia l-a refuzat, pe motiv că nu ar fi fost deloc profesionist să iasă cu șeful ei. Paulson nu s-a dat bătut și, săptămână de săptămână, timp de mai bine de un an, a invitat-o pe româncă în oraș. Disperată, Jenny i-a cerut să o dea afară, pentru că numai așa va accepta să iasă cu el. El a schimbat abordarea și a încercat să-i câștige inima oferindu-i excursii în locuri la care ea nici nu îndrăznea să viseze, excursii pe care ea le-a refuzat, de asemenea. În cele din urmă, românca a acceptat să ia prânzul cu el. Așa a început o serie de mai bine de 200 de întâlniri în secret(!). Șase luni mai târziu, cu inima topită după Jenny, John Paulson a cerut-o de nevastă, iar femeia nu a mai avut puterea să-i spună „Nu”. Românca are parte de atunci de o viață de poveste: s-a căsătorit, în 2000, cu bărbatul iubit, cu care are doi copii (două fete, Giselle și Danielle) și cu care împarte o avere colosală, estimată la mai bine de 14 miliarde de dolari.

Multe alte povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu
Jenny Paulson, miliardara româncă din spatele lui Donald Trump” din colecția „Românii și româncele care au schimbat lumea“, editată de Integral & powered by Libertatea, disponibilă în rețeaua InMedio și la standurile de difuzare a presei la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Cea mai bogată româncă din lume

Jenny Paulson este acum cea mai bogată româncă din lume – depășind-o net pe Veronica Gușă de Drăgan, fosta soție a „regelui ButanGasului” având doar 0,8 miliarde de euro. Dar, cum Jenny a renunțat la cetățenia română, ea nu va intra niciodată în Capital Top 300 „Cei mai bogați români”.
Jenny s-a căsătorit prin 2000 cu John, burlac de pe Wall Street cu o pasiune pentru fotomodele, vedete Playboy și petreceri mondene, dar pe care a reușit să-l cumințească de tot. Convins că s-a săturat de viața lui de „cuceritor în serie”, John s-a căsătorit așadar cu frumoasa lui asistentă româncă, Jenny. În present, au o familie superbă și locuiesc într-o reședință somptuoasă la New York dar au proprietăți de lux și în alte locuri, de pildă în Colorado, în exclusivista stațiune de schi Aspen.
Mai spectaculoase decât averea în sine sunt legăturile incredibile dintre familia Paulson şi actualul preşedinte al SUA, Donald Trump. Deşi preferă să fie mai discretă decât soţul ei, Jenny este cel puţin la fel de abilă atunci când vine vorba de business, iar aceasta, alături de miliardar, s-a apropiat de afaceristul care a cucerit Casa Albă încă din perioada în care ideea unei candidaturi părea doar ceva îndepărtat. Cea mai bogată româncă din lume a început să-i câştige încrederea afaceristului şi, alături de Paulson, l-a convins că dorinţa acestuia de a deveni preşedintele celei mai puternice ţări din lume, merită să fie pusă în aplicare.
Mai mult decât atât, Jenny Paulson a pus în joc sume enorme pentru campania lui Trump, ajungând inclusiv în presa americană cu unul dintre evenimentele organizate pentru strângerea de fonduri, având drept invitaţi doar oameni foarte importanţi, care şi-au permis să achite suma minimă cerută pentru participare, nu mai puţin de 250.000 de dolari! Atunci, cea mai bogată româncă din lume a achitat, la fel ca soţul ei, suma impresionantă, nefiind de altfel prima dată când a „aruncat” cu bani pentru ca Trump să fie ales în fruntea statului! Totuşi, nici răsplata nu a întârziat să apară, fiindcă cei doi fac acum parte din oamenii cei mai apropiaţi şi mai de încredere din jurul lui Donald Trump, acesta având grijă să le ceară constant sfatul în privinţa deciziilor politico-economice.

Multe alte povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu
Jenny Paulson, miliardara româncă din spatele lui Donald Trump” din colecția „Românii și româncele care au schimbat lumea“, editată de Integral & powered by Libertatea, disponibilă în rețeaua InMedio și la standurile de difuzare a presei la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană…

John Paulson, proprietarul companiei Paulson & Co, este un abil manipulant al piețelor financiare, care a reușit să strângă o avere enormă, de aproximativ 15 miliarde de dolari. Printre cele mai bune afaceri realizate de Paulson se poate nominaliza specularea crizei financiare din 2007, când fondul său de investiții a câștigat peste 5 miliarde de dolari.
John Paulson a fost una dintre personalitățile cu un cuvânt greu în lumea Wall Street, care a susținut încă de la început candidatura lui Trump la prezidențiale.
Încă din luna august 2017, recunoștința lui Trump s-a revărsat asupra lui Paulson, acesta fiind cooptat în echipa consilierilor economici ai președintelui american. Presa americană nota că, printre alte cercuri ale susținătorilor lui Donald Trump, cele care sunt dominate de John Paulson vor fi extrem de încântate de deciziile economice ale noului executiv american, ce s-a se instalat la Casa Albă începând cu 20 ianuarie 2017.
Unul din subiectele pe care Paulson ar putea dialoga la nivel înalt are o legătură aparte cu România și este legat de domeniul economic, omul de afaceri având de protejat o investiție cu totul și cu totul specială, care a ridicat o mulțime de controverse în spațiul public carpatin. „Proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană ar putea deveni un subiect de discuție între statul român și noua administrație de la Washington, prin prisma persoanelor implicate și a intereselor financiare foarte mari care se învârt în jurul acestei povești. John Paulson, unul dintre cei mai importanți finanțatori ai campaniei electorale a noului președinte al SUA, Donald Trump, și totodată prieten apropiat al acestuia, deține o felie importantă din proiectul minier muribund, aflat în dispută la International Centre for Settlement of Investment Disputes – ICSID.”
În spatele firmei canadiene Gabriel Resources, care deţine peste 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation, se regăsesc nume mari din business-ul mondial, precum John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan, care au investit sute de milioane de dolari în proiectul minier din Apuseni…

Multe alte povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu
Jenny Paulson, miliardara româncă din spatele lui Donald Trump” din colecția „Românii și româncele care au schimbat lumea“, editată de Integral & powered by Libertatea, disponibilă în rețeaua InMedio și la standurile de difuzare a presei la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.
.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply