|

Mancarea si zodiile: Semnele de Foc


Berbec, Leu, Sagetator

Aceste semne n-ar trebui sa aiba probleme cu slabitul din moment ce trupurile lor ard caloriile cu viteza maxima. Cu toate acestea, au o slabiciune care i-ar putea face mai pufosi decit si-ar dori: intotdeauna tind sa consume mult mai mult decit au nevoie, placindu-le mincarurile cu valori nutritionale scazute. Dietele lor ar trebui sa aiba ca motto: “Maninca dimineata ca o regina, la prinz – ca un print, iar seara – ca un cersetor”. 

Focul guverneaza digestia, influentind arderea grasimilor si absorbtia nutrientilor. De asemenea, Focul purifica sistemul, eliminind toxinele, virusii si bacteriile. Este si motivul pentru care semnele de Foc lupta usor cu bolile. Temperatura corpului lor tinde sa fie un mic mai mare fara ca acesta sa fie un indiciu ca ceva nu e in regula.

Exces de Foc

Un semn de foc prea incarcat cu elementul definitoriu este inclinat sa se consume pe sine insusi. Excesul de Foc provoaca neliniste si furie ori poate deschide calea spre hipertensiune, probleme cu inima, ulcere sau inflamatii. Excesul de Foc poate fi eliminat alegind mincaruri racoroase, zemoase sau care se digera greu, acestea incatusind energia.

Consuma: cereale, legume radacinoase

Evita: mincarurile picante, carnea rosie

Remedii: musetelul, valeriana, roinita, gura lupului

Lipsa de Foc

Cind Focul nu mai este intens, poate fi dificil sa lupti cu bolile, iar digestia este categoric afectata. Alege mincaruri calde, usoare, fara prea mult sos si aromatice. Stai departe pentru o vreme de alimentele reci.

Consuma: lamiie, iaurt, mustar, napi

Evita: lactatele, carnea

Remedii: stimulente digestive precum piperul, usturoiul, ghimbirul, scortisoara (va urma)

Citeste si:

Tags: , ,

1 Response for “Mancarea si zodiile: Semnele de Foc”

  1. flower says:

    ;) ) Tocmai am descoperit ca avem acelasi semn zodiacal…… dle. Bucatarescu. Ce ma bucur…
    Imi place personajul Bucataresc, site-ul, si am participat la un concurs. Spor la …. bucatareala.

Leave a Reply