|

BRUSCHETE cu TON -Adevarul despre mercurul din PESTE

Timp puțin și foame mare: scoate conservele de la răcoare!
Deja nu mai e niciun secret faptul că peștele este considerat printre cele mai sănătoase alimente din lume. Datorită aportului de acizi grași și Omega 3, peștele a câștigat de-a lungul timpului podiumul mâncărurilor delicioase și de nelipsit din orice dietă. Totuși, pe lângă gustul savuros, medicii susțin că este alimentul vital pentru buna dezvoltare a creierului și creșterea imunității.
Tonul – „regele” apelor
Știai că tonul este cel mai consumat peşte la nivel mondial? Doar nu degeaba a câștigat sufletele gurmanzilor de pretutindeni. Pe lângă gustu-i savuros, tonul are toate calitățile unui fel de mâncare sănătos: stimulează creșterea și buna dezvoltare a organismului, reduce riscurile cardiovasculare și nivelul de colesterol, stimulează buna funcționare a sistemului imunitar și… este aliatul perfect al oricărei diete.
Adevărul despre mercurul din peşte
Oamenii de știință confirmă apariția tonului încă de acum 45 milioane ani. Tonul este folosit că hrană de mai bine de 2000 ani și doar în Marea Mediterană există cca 250 crescătorii de ton consacrate. În plus, cercetătorii au descoperit relativ recent că tonul are în compoziție și seleniu. Seleniul activează ca un inhibitor al mercurului, așadar, dacă încă mai există „sperioşi” care consideră riscant consumul de ton din cauza conținutului acestuia de mercur – aflați că seleniul contracarează conținutul de mercur, riscurile fiind eliminate. Să-i dăm, așadar, tonului aprecierea cuvenită și să-l consumăm cât mai des.
Cu așa rețetă oricine poate fi Chef în propria bucătărie
Ai (iar) frigiderul aproape gol, câteva conserve cu ton în cămară, ești lipsit/ă de inspirație și, totuși, vrei să-ți impresionezi familia cu un preparat rapid, gustos și frumos?
Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka România, este de asemenea un fan al tonului și ți-a pregătit o rețetă simplă, numai bună de pus în practică cu Eva Ton în suc propriu pentru zilele în care vrei să-i surprinzi pe cei dragi fără să petreci mai mult de 10 minute în bucătărie.
Pe principiul „Nu lăsa pe mâine ce poți prepara azi”, delectează-i cu o porție de bruschete cu conserva Eva Ton în suc propriu ori de câte ori ai chef de ceva ușor, sănătos și, nu în ultimul rând, savuros. Ai nevoie de o baghetă simplă sau cu semințe, o conservă Eva Ton în suc propriu, câțiva căței de usturoi, rucola, roșii cherry și o lămâie. Taie bagheta în felii nici prea groase dar nici prea subțiri și așează-le pe o foaie de copt, într-o tavă. Stropește totul cu ulei de măsline și puțină sare de mare. Lasă feliile la cuptor, cât să se rumenească ușor, iar după ce s-au răcit nițel, freacă-le bine cu usturoi. Adaugă uniform pe fiecare bruschetă bucățile de ton iar, la final, decorează minunățiile cu verdeață, felii de roșii și câteva feliuțe de lămâie.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply