|

RAȚA Tour d’Argent reînviată de KERA CALIȚA la Jariștea Locantă & 12 FOTO Ritualul pregătirii

KERA CALITA de la Locanta Jaristea ne pofteste sa gustam o reteta veche frantuzeasca:

Tour d’Argent este cel mai vechi restaurant parizian de lux. Povestea lui a început de demult din secolul al XVII-lea și a continuat în la belle epoque căutat fiind de lumea bună a Europei. El a fost cunoscut mai ales pentru „rața Tour d’Argent” crescută într-o fermă specială și gătită după o rețetă originală cu foie gras, cu bulion, cognac și vin de Madeira. Această rețetă complicată de un mare rafinament gastronomic, devenită aproape legendară era servită cu un ritual laborios, care se păstrează și astăzi. Taina acestui ritual este aceea că, carcasa raței este stoarsă de o mașină deosebită de argint pe care o poți cumpăra ca amintire de la casieria restaurantului…

Cititi POVESTEA COMPLETA aici:http://keracalita-jaristea.ro/

Alte RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei

Rețete exotice cu pește și fructe de mare “pe gustul românilor”

Alte RETETE ROMANESTI TRADITIONALE:
Matache Măcelarul. Rețete cu dichis de altădată

Rețete vechi românești reinterpretate

Retete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Toate cartile de la Editura INTEGRAL disponibile AICI!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply