|

Praznicul Sfintei Treimi la Locanta Jaristea in stil Kera Calita

KERA CALITA de la Jaristea Locanta ne indeamna sa tinem marile sarbatori bisericesti si sa intindem mesele cuvenite intru cinstirea lor!

…”O asemenea masă de sărbătoare începea la curțile boierești de altădată cu cel puțin trei feluri de gustări, cu măsline de toate chipurile, ghiudemuri și babicuri în potcoavă sau baton, cașcavaluri afumate de toate mărimile și, așișderea, cu cel puțin trei feluri de salate – de verdețuri, untișor și păpădie, așezate între acestea.
Urmând pilda de demult, după mezelicuri, se găteau pești la cuptor cu alămâi, undelemn de măsline și mirodenii. Este potrivit să folosești un pește alb frumos, chefal mare la kil, somotei sau șalău.
Se pregătește cu îndemânare un sos din lapte, ceapă și suc de lămâie, apoi se stropește peștele cu acest dulceag sos.
Un boier mai pofticios putea să poruncească la cuhnie să se frigă la cuptor o rață umplută cu ciuperci și ficat de păsăret îndopat, servită cu un sos grecesc de vin dulce de Samos și năramză în zahăr topit.
Dacă era o zi de vară cu vipie, boierul poftea la băuturi răcoritoare din limonade de cireșe cu puțină izmă verde și muguri de brad.”…

Cititi AICI RETETELE COMPLETE ale KEREI CALITA de la JARISTEA LOCANTA.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply