|

RULADA mănăstirească din pateu de FICAT


Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești
„La hramul și praznicul preasfinților Împărați Constantin și Elena, măicuțele aduceau spre pomenire ruladă din pateu de ficat. Între o liturghie și-o vecernie preasfintele fierbeau o jumătate de cană de orez, tăiau cinci cepe mărunt, mărunt spre călire, băteau 3 ouă spumă cu sare, piper, mărar, pătrunjel și separat lucrau sub închinăciune ficatul fiert de porc, pe care îl învârteau cu o lingură de lemn, ajutând cu unt, puțină zeamă de la fiertură, piper, cognac, ceapă călită și nucșoară de Eleteria. Toate proporțiile răcorite se amestecau cu taină și sârguință, și se coceau într-o formă de cozonac, bine unsă, peste care se bătea un ou de frumusețe. La praznic, rulada din pateu de ficat, se tăia rece pe o masă lungă după slujbă tămâiate de cădelnițele preoților pline cu smirnă…”

Mai multe REȚETE de la KERA CALIȚA în cartea BUCĂTĂRIA BALKANIEI disponibilă AICI

Rețete vechi românești reinventate

OFERTĂ SPECIALĂ!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply