|

ȚAMBAL de PORC dâmbovițean de pe vremea lui CUZA

Multe povești culinare savuroase în cartea Plăcerile păcătoase ale gastronomiei de Aurora Nicolau, apărută la Editura Integral.
Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu BoerescuSanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei

Cum le zice KERA CALIȚA de la Jariștea Locantă: „Cam pe vremea lui Vodă Cuza, bucureştenii, în hanurile vremii, când era la mare trecere un fel de gătelniţă din coaste de porc cu fasole iahnie poreclit „ţambale de porc”, se îmbulzeau când la Hanul cu Tei, când la Hanul de la Sfântul Gheorghe, când la Hanul Galben, când la Hanul Catrişoaiei.

Trupeşa hangiţă se hărnicea într-un chiup a răşchira 3 kg de coaste de porc pe care le prăjea cu răbdare în 200 ml ulei de floarea soarelui. Mai deunăzi, stăpâna rateşului împreună cu calfele, au tincturat crestatele coaste pline de carne împănată cu o linguriţă de cimbru, 2 căpăţâni de usturoi zdrobite, o lingură de boia dulce, un vârf de cuţit de sare şi piper boabe negre cât le ţinea inima.

Muşterii, în număr de zece, aşteptau cuminţi la coadă la îmbietoarele ţambale însoţite de fasole iahnie lângă un mare castron cu gogonele şi varză murată….” Cititi povestea completă AICI!

Puteți comandaCĂRȚI cu aceeași tematică AICI: www.eintegral.ro

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply