|

DESTINE CONTROVERSATE: Cine a (sin)ucis-o pe MADALINA Manole? PLAYBOY, un proiect esuat! 30 FOTO incredibile

Marile vedete ale societății și culturii românești, din ultima sută de ani venind până spre contemporaneitate, au avut biografii și cariere care ascund încă multe secrete, dintre care unele pot deranja opinia publică pudibondă. Însă, cu toții, cei care au ținut capul de afiș al vieții publice au trăit fiecare clipă intens, pătimaș chiar! De aici și încadrarea lor în categoria românilor cu …DESTINE CONTROVERSATE, titlul noii colecții de carte a Editurii INTEGRAL!
Dar, chiar dacă unele detalii pot părea șocante și contrazic violent miturile, zdruncinând uneori din temelii soclurile statuilor ridicate în subconștientul colectiv, de ce ne-am (auto)cenzura în continuare, făcându-le, practic, o mare nedreptate acestor oameni pe care nu vom înceta să-i iubim în continuare?

„Fata cu părul de foc” a muzicii românești – a contrariat pe toată lumea atunci când, pe 14 iulie 2010, în dimineața zilei în care împlinea 43 de ani, s-a sinucis înghițind Furadan, un puternic insecticid agricol.
Cariera vedetei, lansată de primul ei soț, compozitorul Șerban Georgescu, intrase într-un con de umbră. Mădălina era depresivă și se pare că nu se afla la prima tentativă de suicid. Recăsătorită cu Petru Mircea, ea avea și un băiețel, în vârstă de un an la momentul petrecerii tragediei, însă familia nu s-a dovedit a fi cea mai bună soluție de ancorare în realitate.
Dispariția tragică a Mădălinei lasă în urmă o serie de întrebări deocamdată fără răspuns. De altfel, părinții cântăreței nu s-au împăcat niciodată cu teoria sinuciderii. Și nici cu ginerele lor, căruia i-au adus o serie de acuze grave! Recent, un specialist american – „profiler” FBI – a reexaminat cazul și a stabilit că, de fapt, ar fi vorba de o crimă, urmând să facă o cerere de redeschidere a dosarului morții Mădălinei Manole.
În timp, au apărut informații dar și dileme noi despre ultima perioadă a vieții interpretei.
De pildă, de ce omul de televiziune Dan Negru a afirmat tranșant: „După 7 ani am puterea să fac mărturisirea public: eu am ucis-o pe Mădălina”?!? Pe de altă parte, părinții artistei susțin că mama ginerelui lor, soacra Mădălinei este cea vinovată…

Multe alte povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Mădălina Manole, o sinucidere sub semnul întrebării” din noua colecție „Destine controversate”, editată de Integral & powered by Libertatea, disponibilă în rețeaua InMedio și la standurile de difuzare a presei la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Sinucidere reușită la a patra încercare
Stresată la maximum și – foarte posibil – afectată sever de depresia post-natală, suferind de oboseală cronică de pe urma activității susținute în studio pentru înregistrarea ultimului album, obsedată de o cură de slăbire ce presupunea, se pare, și steroizi anabolizanți (substanțe ce pot provoca depresii acute), Mădălina Manole clachează în primăvara lui 2010 și, la începutul verii, are câteva tentative de sinucidere!
Artista mai avusese cel puţin trei asemenea încercări, reiese din ancheta procurorilor în dosarul morţii Mădălinei Manole, citată de o importantă agenție de știri. Astfel, în afara episodului din 17 iunie 2010, când cântăreaţa a fost spitalizată din cauza faptului că a luat multe pastile de ibuprofen şi paracetamol, au mai existat încă două momente negre. În urmă cu o lună şi jumătate, artista i-a spus soţului şi încă unei cunoştinţe că a băut o substanţă toxică pentru că nu mai vroia să traiască. Conform relatărilor soțului, ea și-ar fi turnat diluant într-un pahar de suc, dar nu a înghițit decât foarte puțin din conținutul paharului. Cu trei săptămâni în urmă, artista îi arătase soţului nişte puncţii venoase, spunându-i că a încercat să-şi bage aer în vene cu o seringă, potrivit presei. Alertat de succesiunea de evenimente, soțul susține că ar fi încercat să o ducă pe Mădălina la un consult psihiatric, aceasta refuzând de teamă „să nu afle lumea” și să se compromită în ochii opiniei publice. Nereușind, atunci, Petru ar fi apelat la ajutorul unor preoți dar și la acel al lui Lucian Iordănescu, un bioenergoterapeut, numit ulterior „vraci” de părinții Mădălinei. Acest terapeut și-a declinat, însă, competența în cazul cântăreței, un altul fiind cel care a încercat, fără succes, să o vindece de straniile ei stări sufletești.
Anul 2010 pare să fi fost unul cumplit pentru Mădălina, incapabilă să facă față unei depresii prelungite. Petru Mircea a admis că, în momentul în care a văzut că soția sa era tot mai apăsată de tristețe, a bănuit că era vorba despre trauma divorțului de Șerban Georgescu, dar până la urmă a ajuns să creadă că relația cu părinții (cărora Șerban Georgescu le spunea „piranha” conform afirmațiilor sale, pentru că i-ar fi cerut bani în permanență), a făcut-o să cadă într-o depresie profundă.

Multe alte povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Mădălina Manole, o sinucidere sub semnul întrebării” din noua colecție „Destine controversate”, editată de Integral & powered by Libertatea, disponibilă în rețeaua InMedio și la standurile de difuzare a presei la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Playboy … un proiect eșuat
Despărțirea de Șerban Georgescu, cel care i-a marcat decisiv cariera, a transformat-o pe frumoasa Mădălina drept una dintre cele mai râvnite femei din România. (Nu că n-ar fi fost și înainte!) La 35 de ani, cântăreața, deși nu mai era foarte tânără, era extrem de atrăgătoare. În acea perioadă, încurajată de exemplul Loredanei, care, la 31 de ani, strălucise pe coperta celui mai bine vândut număr al ediției române Playboy, Mădălina nu ar fi zis nu unui pictorial în revista Iepurașului cu Papion. Am avut două sau trei discuții cu ea, însă era indecisă. Invoca vârsta și se temea de eticheta de „Cea mai bătrână vedetă Playboy din România”. De asemenea, apariția ei mai mult dezbrăcată pe coperta discului „Ei și ce?”, cu un deceniu înainte, nu păruse să fie deloc un succes… Discuția a tergiversat câțiva ani și apariția ulterioară pe copertă a Andreei Antonescu a convins-o să renunțe la proiect: „-Ce să caut eu lângă puștoaica asta?!? Sunt deja o babă!”.
Infarctul fostului soț contribuise la depresia vârstei de mijloc. Mădălina simțea deja presiunea vârstei. Lucian Avramescu rememora un episod oarecum similar: „Odată, mi-a dat un telefon și a zis: < <-Nu vi se pare că eu m-am urâțit? Că sunt urâtă?>>… < <-Măi, Madalina, tu ești nebună? Cum Dumnezeu poți să spui așa ceva, tu ai fost frumoasă și vei muri frumoasă; chiar dacă vei fi de 80 de ani, o să fii o babă frumoasă, cum poți să fii tu urâtă?>>… Povestea asta indica niște căderi sufletești legate de scenă, care i se părea că nu o mai cheamă, că nu mai e în vogă pentru că nu mai e atât de frumoasă”, își amintește poetul.
În realitate, Mădălina rămăsese o femeie foarte frumoasă, care a început să fie curtată de o mulțime de bărbați, celebri sau la început de carieră, bogați și săraci, români și străini.

Multe alte povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Mădălina Manole, o sinucidere sub semnul întrebării” din noua colecție „Destine controversate”, editată de Integral & powered by Libertatea, disponibilă în rețeaua InMedio și la standurile de difuzare a presei la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply