|

GAZPACHO si MICHELADA: retete anti-arsita

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun
Pe caldura acesta bucătarii mei favoriţi îmi trimit emailuri cu reţete de sezon. Dintre acestea cea mai potrivită să ne răcorească puţin după valul de caldură abătut peste noi mi se pare cea de supă gazpacho a bucatarului Geoff din Washington DC. Eu o să o pregătesc in varianta supă pentru prânz şi ruda ei, în varianta Bloody Mary pentru seara, când stăm pe balcon, la un remy sau o canastă, privind oceanul…

Supă Gazpacho

Ingrediente (pt 8 porţii)

1kg roşii curăţate de pieliţă şi tocate cubuleţe

1 ceapă tocată (de porţie)

1 ardei gras tocat (de porţie)

1 castravete curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe (de porţie)

8 căţei de usturoi pisaţi

1 ligură de oţet din vin

2-3 linguri de zeamă de lamâie (sau lămâi verzi)

Sare şi piper după gust

Câteva fire de pătrunjel

Câteva fire de busuioc

1l suc de roşii (din cutie)

Crutoane pentru garnitură

1 cană de ceapă roşie tocată, ardei gras tocat, pătrunjel (pentru garnitură)

Preparare:

Pasaţi cu blenderul toate legumele cu excepţia celor pentru garnisit. Lucraţi în mai multe şarje dacă blenderul pe care îl aveţi e mic. Daţi la frigider. Serviţi în castroane reci cu crutoane şi legume crude.

Michelada

Ingrediente

1 cutie de bere
zeama de la 1 lămâie
1 liguriţă de sos Worcestershire
Câţiva stropi de sos  Tabasco
Sare şi piper după gust

Preparare:

Amestecaţi toate ingredientele într-o carafă, adăugaţi multă gheaţă şi serviţi.

ADRIANA GURAU este scriitor si gastronom, corespondentul nostru special in Statele Unite.

Puteți comandaCĂRȚI cu aceeași tematică AICI: www.eintegral.ro

Citeste si:

Tags: , , ,

4 Responses for “GAZPACHO si MICHELADA: retete anti-arsita”

  1. Bucatarescu says:

    Banuiesc ca Michelada se serveste inainte de a se topi gheata, altfel…

  2. Alice says:

    Delicioasa reteta! Dar, ca sa fiu sincera, as minca orice (chiar si fructe de mare!!!) numai sa pot privi oceanul de pe balcon (si nu un bulevard de beton scormonit de picamere!) Te invidiez!

  3. Bucatarescu says:

    Alice, de aceea exista site-ul nostru: pentru evaziuni si travel culinar!

Leave a Reply