|

SPAGHETTI cu fructe de mare și alte RETETE perfecte de PASTE – Bucataria italiana e atat de senzuala: 33 FOTO + Sfaturi de la mari bucatari

Bucătăria italiană e atât de senzuală – mănânci cu ochii efectiv!!!
Reţete exotice cu pește
și fructe de mare făcute „pe gustul românilo
r”!

COMENZI:www.eintegral.ro..17…lei!


Volumul VI din Colectia BUCATARESCU tiparita de Integral. Volumul este disponibil, impreuna cu celelalte carti din colectia Bucatarescu AICI: www.eintegral.ro , la pretul de numai 17 lei!
Genovezii au asociat dintotdeauna pastele cu fructele de mare, deloc suprinzător din moment ce vechea Republică a fost întemeiată pe coasta Mării Liguriei. Una dintre cele mai apreciate reţete de spaghetti cu fructe de mare poate fi întâlnită şi azi în zonă, iar cei care apelează la ea nu dau greş niciodată, indiferent dacă este vorba de bucătari amatori sau de profesionişti. Ai nevoie de o cutie de paste de 500 de grame şi de o cantitate cel puţin egală de fructe de mare. Ideal ar fi ca acestea să fie proaspete, pentru a da un gust mai pronunţat mâncării. La acestea, se adaugă câteva picături de ulei de măsline, trei sau patru căţei de usturoi şi suc de roşii, dar şi o pastă specială de ardei, care poate să fie picantă sau dulce, în funcţie de preferinţele fiecăruia. Din rețetă, nu pot lipsi busuiocul, oregano şi vinul roșu. Fructele de mare sunt puse la început la fiert între 10 şi 15 minute, la foc mic. În acelaşi timp, într-un alt vas se prăjeşte ustoriul mărunţit în pune puţin ulei de măsline, însă la foc mic şi cu foarte multă atenţie pentru a nu se arde. Apoi, se adaugă puţin vin şi sucul de roşii. Fructele de mare aproape fierte se adaugă în acest amestec şi se mai lasă pe foc aproximativ 10 minute, timp în care se fierb şi spaghettele într-un alt vas. La final, pastele se pun în farfurie, iar fructele de mare fierte în amestecul de vin şi suc de roşii se toarnă deasupra. Citeste mai mult: adev.ro/pbcowm

VIDEO-RETETE: Cum sa faci SPAGHETTI perfecte! Sfaturi de la Gordon Ramsay, Jamie Oliver si Gennaro Contaldo, maestri incontestabili ai folosirii pastelor in bucatarie.

VIDEO: Gordon Ramsay despre spaghetti!

VIDEO: Jamie Oliver si Gennaro Contaldo despre paste, practic!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply