|

CIORBA de post din FASOLE alba uscata facuta ca pe vremea PASEI din Rusciuc

Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!

Pachetul conține cărțile

1. Bucătăria Balkaniei

2. Tainica inimă a Bucurescilor

3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei

Puteți comandaCĂRȚI cu aceeași tematică AICI: www.eintegral.ro

Multe alte povești și rețete inedite în cartea lui Dan-Silviu BoerescuRețete de suflet. Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești din colecția de artă culinară „Bucătărescu – Trăiesc ca să mănânc!”, editată de Integral , disponibilă la prețul promoțional de 17 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei

Reţete vechi româneşti reinventate

Otomani sau ghiauri, cu toții iubeau fasolea și o foloseau în felurite mâncăruri simple dar nemaipomenit de gustoase, după cum ne asigură dumneaei, KERA CALITA de la Locanta JARIȘTEA: „Într-o frumoasă dimineață, Măritul Pașă de Rusciuc avut-a o idee ingenioasă. Luminata împărăție europeană să-și găzduiască toți dovediții calpuzani și pezevenghi (hoți și tâlhari) și să-i întemnițeze beiul lor necredincios la ei acasă. Pașa de Rusciuc dă chiar și o sută de pungi de țechini cu zimții buni să-și facă temniță de zid (pușcărie) pe malul lor, lângă mamele ce i-au născut. Să-i hrănească cu ciorbă de post din fasole albă uscată, și mai dă povețe Pașla despre rețetă, să ajungă pentru un grup de 12 inși.

Ai trebuință de: 1,3 kg fasole albă uscată; 2-3 morcovi frumoși; 3 cepe mari nevătămate; 3 ardei grași voinici cu cotor cu tot, un cartof ales mare; despicați să-și i-a gustul; o legătură de tarhon cu tulpine și frunze; o legătură leuștean, o lingură de sare și piper negru;

De cu seara fasolea se pune la înmuiat într-un căzănel, a doua zi se aruncă apa fără păreri de rău, se pune la fiert cu apă proaspătă rece și se lasă să mormăie cu bulbuci aproape o jumătate de ceas, după care se scurge cu grijă fasolea să nu te opărești. Travaliul se repetă de 2 ori. Abia acum, când boabele sunt bine fierte și untoase, cu o supieră aruncăm cojile strânse pe deasupra, ne repezim cu cepele, morcovii, ardeii grași, un cartof alb întreg, tarhonul odorant și când fiertura este isprăvită, ne lepădăm de sare, piper și leușteanul tăiat mărunt.”

CITIȚI POVESTEA COMPLETĂ aici: CIORBA DE FASOLE de demult.

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply